Ultimate space simulation software

 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1548
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

24 Jun 2021 05:20

Cerulean wrote:
Source of the post Can this be remedied or do I need to redownload SE?

SpaceEngine PRO DLC is less than a megabyte per se, I would try and disable it from the steam library, right-click on SpaceEngine > Properties > DLC > deselect SpaceEngine PRO.
It should uninstall, restart the computer just to be sure and select it again from there, never tried but I think you should see it there unselected. It should install again then.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
Q_5EB
Observer
Observer
Posts: 9
Joined: 15 Jun 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

25 Jun 2021 00:16

Hello, can someone help me?

I already restart my PC and my game then it does nothing..
Attachments
Screenshot_9.png
 
Leyo
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 21
Joined: 17 May 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

26 Jun 2021 08:32

Hi,

Where can i report bugs for the 0.991 beta ? i found a beta tester topic in the forum but the thread is locked.

Thanks by advance for your reply.
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1548
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

27 Jun 2021 02:48

Leyo wrote:
Hi,

Where can i report bugs for the 0.991 beta ? i found a beta tester topic in the forum but the thread is locked.

You can report it here for the moment.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
williamnardini911
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 01 Jul 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

01 Jul 2021 19:15

its crash space engine
Attachments
se.log
its crash space engine
(58.84 KiB) Downloaded 89 times
 
Leyo
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 21
Joined: 17 May 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

01 Jul 2021 23:34

I don't know if  this comes with the 0.991, but i discovered a strange  graphical effect with some precise settings .
When planets style are set on "points", an high flare value will draw a sharp white circle around both stars and planet.
Screenshot below :

Image
 
Leyo
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 21
Joined: 17 May 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

01 Jul 2021 23:37

Might work better with a correct attachment ...
 
williamnardini911
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 01 Jul 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

02 Jul 2021 06:31

no its from the beta branch 0.990.43.1850
 
 
Nick2187
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 05 Jul 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

05 Jul 2021 11:44

My game opens to the loading screen before crashing and closing again
Attachments
se.log
(55.85 KiB) Downloaded 89 times
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1548
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

06 Jul 2021 01:27

Despite the fact that Intel integrated video cards are not really recommended, there's a chance that a patch/update could solve this issue soon
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
User avatar
Khorrah
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 110
Joined: 11 Nov 2019
Location: Earth

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

08 Jul 2021 20:02

I was able to play the open beta version (rings) but now It just opens the loading screen, and when it is at the half of the bar it closes suddenly. What it could be? 

you can see my specs in the next screenshot. 

I'll leave the se.log here too.
Attachments
1.png
1.png (5.27 KiB) Viewed 1548 times
2.png
se.log
(72.49 KiB) Downloaded 84 times
Hello, I like lasagna.
 
Parking__Meter
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 13 Jul 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

13 Jul 2021 18:12

When I open the game and zoom in on a planet, textures blurry or don't load at all. After about a minute of playing the game with broken textures, the game crashes. This happens each time I open the program. Verifying Integrity of game files and reinstalling the game via Steam does not work at all to fix this issue. When I first got the game there was no issue. My Graphics card is a MSI Radeon 580.
 
vlad01
Pioneer
Pioneer
Posts: 519
Joined: 02 May 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Jul 2021 19:16

Found a bug with the graphics setting for "Fast temporal rendering".   If you un-tick it, it always defaults back to ticked when restarting SE.  All other settings seems to stay as set. 

It's in the latest beta build with volumetric rings.
 
Gra121
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 17 Jul 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

17 Jul 2021 17:40

SE Pro and Video capture settings

Hello
Yesterday I bought Space Engine and right after Space Engine Pro.
Being all completely new to me, I can't figure out if I'm using the Pro version or not:
- the executable in ....\common\SpaceEngine\system remained SpaceEngine.exe
- when the program starts or we are in the Main menu, it displays "Space Engine" and not the Pro version;
- on Steam I would have expected to see the two versions or the Pro version, instead it only reports SpaceEngine.

In addition, in the "Video capture settings" mask I can set the transparency to screenshots, but not to videos (the checkbox remains disabled when editing), even by changing the Codec / Format / Preset / Bitrate parameters.
Analyzing the log file, which I attach, I do not find any error report, while there is the line with written
“Steam DLC AppID: 1026970available: true,name: "SpaceEngine PRO",
along with the lines that relate to the other DLCs (Uranus System HD, ...).
Can someone kindly point me to if I have an installation problem, a bug in the program (transparency for videos) or am I wrong?
Thank you

CPU Intel I7-950 3Ghz, 24 Gb RAM, GPU Nvidia GeForce GTX 980Ti with driver 471.11, runtime DirectX 12.0, Windows 10 Pro 64 bit.
Attachments
se.log
(132.62 KiB) Downloaded 72 times

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest