Ultimate space simulation software

 
LucasValentim
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 26 Feb 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

26 Feb 2021 18:45

Hello, when I export in the skybox, "dithering" has no effect on the exported image. Can anybody help me?
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1544
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

27 Feb 2021 07:51

Mastfa wrote:
Source of the post I did what you told me and i run it from steam but it load the launcher and nothing happened  

do you have a file named "se" in that spaceengine /system folder? if you have it, please upload it here
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
Mastfa
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 26 Feb 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

27 Feb 2021 16:06

Mosfet wrote:
Mastfa wrote:
Source of the post I did what you told me and i run it from steam but it load the launcher and nothing happened  

do you have a file named "se" in that spaceengine /system folder? if you have it, please upload it here

Yes of course 
https://drive.google.com/file/d/1gckzdd ... sp=sharing
and I change the beat Version is this effect ? 
Attachments
Capture steam.PNG
 
Mastfa
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 26 Feb 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

28 Feb 2021 21:10

Mosfet wrote:
Mastfa wrote:
Source of the post I did what you told me and i run it from steam but it load the launcher and nothing happened  

do you have a file named "se" in that spaceengine /system folder? if you have it, please upload it here

Thanks for helping the game work and i don't know because what but it worked without any problems thanks again 
 
Rofl Copter
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 04 Jan 2021

Problem with textures and planet terrains

02 Mar 2021 06:29

Hello,

i dont want to annoy, its a fantastic piece of work but i would like to know if this kind of bug is recognized by the developing team?

is it known and someone looks for this bug so we could have hope for a fix soon?! on steam forums this bug is also known and discussed but neither here or elsewhere there is some kind of feedback to this issue. it would be nice to have some feedback to this
thank you
 
vlad01
Pioneer
Pioneer
Posts: 518
Joined: 02 May 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

05 Mar 2021 16:18

Anyone recently having performance issues with spacecraft addons?  For example the ISS had little to no difference in fps but now when I go near it the fps drops to 7, this happens to all spacecraft.   I tried looking for them in steam to try remove and re-add them but I can't find where in steam to manage addons?   Also the Juno orbiter is there but invisible now. last time I ran SE Juno worked fine.
 
User avatar
SpacePioneer
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 25
Joined: 12 May 2017
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

07 Mar 2021 04:52

mgeldert wrote:
SpacePioneer wrote:
I'm having trouble with fullscreen - whenever I go into fullscreen, I no longer have a cursor, making it very hard to navigate menus while in fullscreen. My resolution is 1920x1080 so that shouldn't be causing me any issues. This also has been happening in the game Avorion, but not any other game I can put in fullscreen like Universe Sandbox, Worlds: History Simulator or Anno 2205 just to name a few. I've looked at the recommendations for fixing this and nothing I've tried has affected anything, from changing my window scaling to resolution to changing various mouse cursor settings. I'm using Windows 10 and according to the loading screen,  the SE version 0.990.39.1775. Anyone know a fix for this?

Hello SpacePioneer:   I also have this same problem. I have a wireless logitec mouse and when I select full screen I loose the cursor, but it works in the window screen mode, but you see the top bar (I still love the program). I hope they can fix it. I don't know if they can see my response to you. This is my 1st entry to the forum, and I'm kinda forum dumb. Can you let me know how I can get my agreement with you in front of the fixer guys?
Best Regards
Mike

This indeed is visible to anyone on the forum, so all is good on that front. As far as the issue itself, I haven't exactly found a proper fix, but at least for me, the issue seems to stem from my use of the built-in windows magnifier tool, when I close it I get my cursor back. The issue is, I need to use the magnifier, I have low vision so I have more trouble seeing small text than the average person. I also sit rather far away from my screen as my setup includes a synthesizer in front of my monitor as well as my computer keyboard. I've made up for most of the difference by just getting a very large monitor but that still leaves me with trouble seeing small text, and it's very difficult to just get closer to the screen. Thus I need the magnifier, which causes me to not have a cursor in SE. I have in fact found a few other games with the same issue, though other's don't, so I'm not sure whether the fault lies in how a game treats the cursor or how the magnifier does, or if the problem comes about because of the interaction of the two. I've yet to find a solution other than just not using the magnifier. If this is the issue for you too, and you don't need the magnifier, closing it should work. 
Search the skies for a new home
As the old one burns
In ashen skies and firey night
The void my only savior
I, am the lone, space pioneer.

CPU: AMD Ryze Threadripper 2970WX, GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, 64 GB RAM, 4 Drives (2 1TB SSDs, 2 4TB HDDs)
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 654
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

07 Mar 2021 13:01

You may be able to fix the cursor issue by switching to software cursor rendering in SE: open the console by pressing ` (on the same key as ~ on US keyboards), and type hardwarecursor and press Enter. This will toggle hardware cursor rendering on and off. The disadvantage of using software cursor is that it updates at the program's current framerate, so if your framerate is low, the cursor will be equally laggy. But it's better than having no cursor.
Ryzen 7 3700X, 64 GB DDR4-3200 RAM, GTX 1080 Ti 11 GB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1544
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

20 Mar 2021 12:07

Just a test for locations URL:
Night in the Pleiades - 0990 beta
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
ctwhit
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 26 Mar 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

26 Mar 2021 21:07

Hello, for the last few days, whenever I try to launch SE, it only gives me a black screen after loading. I wait, and nothing ever comes up. I have tried uninstalling and reinstalling, restarting my computer, restoring my computer, but nothing works. I have never seen anything like this before. Thank you in advance for any assistance you can provide. 
Attachments
se.log
Log
(229.6 KiB) Downloaded 107 times
2021-03-26.png
The problem
 
ctwhit
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 26 Mar 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

31 Mar 2021 15:22

ctwhit wrote:
Hello, for the last few days, whenever I try to launch SE, it only gives me a black screen after loading. I wait, and nothing ever comes up. I have tried uninstalling and reinstalling, restarting my computer, restoring my computer, but nothing works. I have never seen anything like this before. Thank you in advance for any assistance you can provide. 

I feexed it! 
Uninstalled and reinstalled Steam, for anyone in the future who has these issues.
 
Silly Devil
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 31 Mar 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

31 Mar 2021 17:58

Hey, i wanted to know if there is any solution to fix a problem i'm having while launching the game on Steam. Indeed, when I want to start the game, it loads for a few seconds and then just cancels the start. Can anyone help me? 
(PS : I have the latest version and I've already tried to restard the computer, unistall and reinstall the game, check the files integrity and check if it was a firewall issue) 
 
daniel_rsf
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 04 Apr 2021

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

04 Apr 2021 22:00

Hello people I bought the Steam versoin of Space and it seems not to be working
It initializes properly, but than when I click on planetarium screen goes black and whole computer shuts down.
If I take too long on the game menu this will also happen
Tried a lot of solutions, nothing worked.
Attachments
se.log
(120.61 KiB) Downloaded 91 times
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1544
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

05 Apr 2021 09:34

daniel_rsf wrote:
Hello people I bought the Steam versoin of Space and it seems not to be working

Does it happen every time you launch SpaceEngine? Someone with your graphics card and your drivers had this issue only the first time the program was launched.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
User avatar
myoldfriendsaredjs
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 23
Joined: 20 Jun 2020
Location: Florida, USA

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

09 Apr 2021 22:27

not sure if this is the right place to post this but sometimes orbit lines appear way farther out than what would normally be visible. i have no idea what causes this or how to reproduce this issue but it's affected me in both 0.980 and 0.990 on vastly different hardware setups

this is the sun as viewed from pleiades cluster, more than 100 parsecs away. note how the comets' orbital lines are still visible
Screenshot 2021-04-10 001609.jpg


upon restarting spaceengine, the orbital lines are gone, further implying that this isn't intentional no matter how long the orbital lines are. the image isn't taken from the same location but the distance from the sun is roughly equal
Screenshot 2021-04-10 001834.jpg


i unfortunately didn't catch my .log file but if i ever stumble across this issue again i'll post it.
dsgfdfgssgdgfds

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest