Ultimate space simulation software

 
cuilanseng12
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 04 Jul 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

04 Jul 2020 12:42

Hi,
I just install SE 0.980 and patch it to 0.980e but it won't start at all, a screen pop up saying starting and thats it, the screen close and nothing happen, i really want to play this, so help please  :) Thx b4. here is my SE log
Attachments
se.log
(10.67 KiB) Downloaded 59 times
 
cuilanseng12
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 04 Jul 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

04 Jul 2020 12:49

Mosfet wrote:
mtorres2006,see this post by JackDole: viewtopic.php?t=7&start=1515#p33458
SpaceEngine 0.980 doesn't work anymore with Nvidia drivers newer than 436.02 for some hardware combinations.
A user of the SpaceEngine Discord server has been able to solve this issue for his computer and someone else confirmed it worked for him too. The message has some images linked so I'll leave a link here: https://discordapp.com/channels/1489338 ... 2265397310

Hi Mosfet, i can't open the link, is there something i need to do to open it? sorry i'm new to this stuff, thx b4
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1470
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

04 Jul 2020 17:17

It's been published by a discord user in the SpaceEngine Discord server, so you need a Discord account in order to reach it.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
cuilanseng12
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 04 Jul 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

04 Jul 2020 23:12

Mosfet wrote:
It's been published by a discord user in the SpaceEngine Discord server, so you need a Discord account in order to reach it.

Thank You Mosfet for replying, yes i have discord account and its on but still can't open it. if i buy the 0.9.9.0 do you think it will run just fine?
 
cuilanseng12
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 04 Jul 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

04 Jul 2020 23:16

cuilanseng12 wrote:
Mosfet wrote:
It's been published by a discord user in the SpaceEngine Discord server, so you need a Discord account in order to reach it.

Thank You Mosfet for replying, yes i have discord account and its on but still can't open it. if i buy the 0.9.9.0 do you think it will run just fine?

i'm using VPN, is it because of that? but i try to turn it off and it still won't open, do i need to open it in discord app? because when i click your link it opens in my browser but with my account on it. sorry for my bad english :) thx b4
 
User avatar
Spinecone
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 21
Joined: 27 Jul 2017
Location: France

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

12 Jul 2020 03:07

So lately I may have ran into a quite nasty bug in the game, while I'm not entirely sure yet what causes the glitch (possibly using the planet scaling or the map mode), I know it causes every planet's texture to completely freak out whenever the camera moves, making known planet unrecognizable if not blinding sometimes as the lighting also goes off.

Sans titre.png

Sans titre 2.png


Anyone has any ideas? Sometimes it feels like an epilepsy crisis because of flashing lights..
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1828
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

12 Jul 2020 23:58

Spinecone wrote:
Source of the post So lately I may have ran into a quite nasty bug in the game, while I'm not entirely sure yet what causes the glitch (possibly using the planet scaling or the map mode), I know it causes every planet's texture to completely freak out whenever the camera moves, making known planet unrecognizable if not blinding sometimes as the lighting also goes off.

Delete the 'cache' folder in your SpaeEngine directory.
And maybe your graphics setting is a little high and your video ram is running out.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
Spinecone
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 21
Joined: 27 Jul 2017
Location: France

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

13 Jul 2020 06:24

JackDole wrote:
Delete the 'cache' folder in your SpaeEngine directory.
And maybe your graphics setting is a little high and your video ram is running out.

I've first tried the graphic settings, I was on average, but the glitch still showed up even when I set it on low. That and the cahe folders keeps showing back up everytime I boot up the game.
 
GoodGuyAsh
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 29 Jul 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

29 Jul 2020 01:40

[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]Help Needed!![/font][/size][/color]
[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]recently I purchased a new laptop and installed the Space Engine 0.980, but it won't start at all. besides when launched the SpaceEngine.exe the splash screen shows up but won't completely start.[/font][/size][/color]

[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]Also, all the prerequisites are installed.[/font][/size][/color]
[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]se log just shows the following:[/font][/size][/color]
Attachments
se.log
(10.7 KiB) Downloaded 42 times
 
User avatar
SCP-10492
Astronaut
Astronaut
Posts: 49
Joined: 18 May 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

31 Jul 2020 20:55

GoodGuyAsh wrote:
[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]Help Needed!![/font][/size][/color]
[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]recently I purchased a new laptop and installed the Space Engine 0.980, but it won't start at all. besides when launched the SpaceEngine.exe the splash screen shows up but won't completely start.[/font][/size][/color]

[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]Also, all the prerequisites are installed.[/font][/size][/color]
[font=Whitney, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--text-normal)][size=85]se log just shows the following:[/font][/size][/color]

It seems that your graphics driver is not suitable for the old version (0.980). Please purchase 0.990 on steam, which supports new graphics driver.
Does anybody really look at this?
 
User avatar
earth
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 25
Joined: 27 Apr 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

02 Aug 2020 13:14

i found this bug with the procedural generation in 0.990 it is a bug with tidal locking a y type star was around a red dwarf star and here is a planet around the y type star and that planet is tidally locked to the y type star
Attachments
scr00000.jpg
 
Hoozuki45
Observer
Observer
Posts: 9
Joined: 22 Dec 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

10 Aug 2020 19:45

Ok so i wanted to create a new star, i followed all of the steps at http://spaceengine.org/manual/making-ad ... ng-a-star/ to do it, but it doesn't work, my star is not created i don't know why

My script is like this:
Star    “Mono”
{
    RA       16 10 45  // right ascension
    Dec     -25 12 11  // declination
    Dist     100.0     // distance from the Sun
    Class   “G2V”      // spectral class
    Lum      1      // luminosity
    RadSol   1      // radius in Solar radii
    MassSol  1      // mass in Solar masses
    Teff     5800      // surface temperature in Kelvin
    NoPlanets true
}


And this is where i put the file:
Anotação 2020-08-10 234122.png
 
Hoozuki45
Observer
Observer
Posts: 9
Joined: 22 Dec 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

10 Aug 2020 19:56

Hoozuki45 wrote:
Ok so i wanted to create a new star, i followed all of the steps at http://spaceengine.org/manual/making-ad ... ng-a-star/ to do it, but it doesn't work, my star is not created i don't know why

My script is like this:
Star    “Mono”
{
    RA       16 10 45  // right ascension
    Dec     -25 12 11  // declination
    Dist     100.0     // distance from the Sun
    Class   “G2V”      // spectral class
    Lum      1      // luminosity
    RadSol   1      // radius in Solar radii
    MassSol  1      // mass in Solar masses
    Teff     5800      // surface temperature in Kelvin
    NoPlanets true
}


And this is where i put the file:
Anotação 2020-08-10 234122.png

Also i don't know if it's relevant to my problem but i also noticed that when i add the script to the catalogs/stars folder the game freezes like this:
Anotação 2020-08-10.jpg

I don't know if freeze is the correct term, since i can see that the clock in the bottom left corner is still running though i can't click on anything, and clicking on the "Close" button on the bottom right seems to take the game out of that frozen state.
 
Hoozuki45
Observer
Observer
Posts: 9
Joined: 22 Dec 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

10 Aug 2020 20:06

Hoozuki45 wrote:
Ok so i wanted to create a new star, i followed all of the steps at http://spaceengine.org/manual/making-ad ... ng-a-star/ to do it, but it doesn't work, my star is not created i don't know why

My script is like this:
Star    “Mono”
{
    RA       16 10 45  // right ascension
    Dec     -25 12 11  // declination
    Dist     100.0     // distance from the Sun
    Class   “G2V”      // spectral class
    Lum      1      // luminosity
    RadSol   1      // radius in Solar radii
    MassSol  1      // mass in Solar masses
    Teff     5800      // surface temperature in Kelvin
    NoPlanets true
}


And this is where i put the file:
Anotação 2020-08-10 234122.png

And my SE log
Attachments
se.log
(65.75 KiB) Downloaded 30 times
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1828
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

10 Aug 2020 21:51

Hoozuki45 wrote:
Source of the post Ok so i wanted to create a new star, i followed all of the steps at http://spaceengine.org/manual/making-ad ... ng-a-star/ to do it, but it doesn't work, my star is not created i don't know why

You have the wrong quotation marks. You have the curved ones (“ ”), but you need the straight quotes (").
(All of the quotation marks in the sample scripts in the manual are incorrect.)

Try this:
Star    "Mono"
{
    RA       16 10 45  // right ascension
    Dec     -25 12 11  // declination
    Dist     100.0     // distance from the Sun
    Class   "G2V"      // spectral class
    Lum      1      // luminosity
    RadSol   1      // radius in Solar radii
    MassSol  1      // mass in Solar masses
    Teff     5800      // surface temperature in Kelvin
    NoPlanets true
}
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest