Ultimate space simulation software

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 
User avatar
ettore_bilbo
Space Pilot
Space Pilot
Topic Author
Posts: 114
Joined: 11 Nov 2016
Location: Italy

Ettore_BilBo's Hangar

21 Apr 2018 04:35

more stations...

space city
refuel station
big commercial hub
communication outpost
multipurpose station
scientific outpost
Attachments
untitled3.jpg
untitled4.jpg
untitled5.jpg
untitled6.jpg
untitled7.jpg
untitled8.jpg
 
Mr. Abner
Explorer
Explorer
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

Ettore_BilBo's Hangar

21 Apr 2018 18:48

Excellent work.
 
User avatar
ettore_bilbo
Space Pilot
Space Pilot
Topic Author
Posts: 114
Joined: 11 Nov 2016
Location: Italy

Ettore_BilBo's Hangar

13 Jun 2018 08:43

NEW PAK

- 8 stations with various purposes

Image

some sm files are really heavy, over 300 mb, take this into account!

Download Here
 
Mr. Abner
Explorer
Explorer
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 00:00

I love 'em!

Adding some docking ports (and perhaps some eye candy) to one or two now...

scr01101.jpg

scr01102.jpg

scr01103.jpg


Edit: Hey... are you by chance planning any surface bases for the next version?
 
User avatar
reicou
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 08 Jun 2018

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 07:00

[quote="Mr. Abner"]I love 'em!

Adding some docking ports (and perhaps some eye candy) to one or two now...

scr01101.jpg
scr01102.jpg
scr01103.jpg

Edit: Hey... are you by chance planning any surface bases for the next version?[/quote]


How do you add that docking ports? I want too :)
 
User avatar
ettore_bilbo
Space Pilot
Space Pilot
Topic Author
Posts: 114
Joined: 11 Nov 2016
Location: Italy

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 10:32

Mr. Abner wrote:
Source of the post  are you by chance planning any surface bases for the next version?

yes, some time ago I started working on it, then I stopped waiting for 0.9.9.0
Attachments
scr00143b.jpg
 
User avatar
Propulsion Disk
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 90
Joined: 04 Jun 2018
Location: In My lab at the moment.

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 11:11

reicou wrote:
Source of the post How do you add that docking ports? I want too

In the ship editor (Shift F2) you can add a docking port by clicking on the "edit docking port" button and then choose where you want it to be (I'm pretty sure it has to be a single module though.) But if the spacecraft has been compressed into a .pak file I'm pretty sure you can't use the ship editor.
I'm good when it comes to Physics, Algebra, Relativity, Space, and SpaceEngine. But I could still use a LOT of help on the things I still don't know. So I hope I get a lot of help on how all that works, here!
 
User avatar
reicou
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 08 Jun 2018

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 12:38

[quote="Propulsion Disk"][quote="reicou"][post]20959[/post] How do you add that docking ports? I want too [/quote]
In the ship editor (Shift F2) you can add a docking port by clicking on the "edit docking port" button and then choose where you want it to be (I'm pretty sure it has to be a single module though.) But if the spacecraft has been compressed into a .pak file I'm pretty sure you can't use the ship editor.[/quote]

Thanks dude :))
 
User avatar
Propulsion Disk
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 90
Joined: 04 Jun 2018
Location: In My lab at the moment.

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 13:12

reicou wrote:
Source of the post Thanks dude )

Oh it was nothing.
reicou wrote:
Source of the post
Propulsion Disk wrote:
reicou wrote:
Source of the post How do you add that docking ports? I want too

In the ship editor (Shift F2) you can add a docking port by clicking on the "edit docking port" button and then choose where you want it to be (I'm pretty sure it has to be a single module though.) But if the spacecraft has been compressed into a .pak file I'm pretty sure you can't use the ship editor.


 It seems that you keep copying and pasting quotes, on the spaceengine forum there are ways to put the quotes you want into a special text box. you can make quotes by ether highlighting sentences and selecting "insert quote in the quick reply form" that shows up and it'll appear down there, or you can press the quote button on the top right of any post if you want to quote all of it. Sorry if you already knew this and I just told you again for no reason, it's just because that, on my end, your quotes appear as just things you typed in, but it did give me a notification that you quoted me.
I'm good when it comes to Physics, Algebra, Relativity, Space, and SpaceEngine. But I could still use a LOT of help on the things I still don't know. So I hope I get a lot of help on how all that works, here!
 
Mr. Abner
Explorer
Explorer
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

Ettore_BilBo's Hangar

15 Jun 2018 22:28

He/she's a "new" user with less than ten posts, as a result his/her posts will have some limitations until that ten-post number has been reached.

Yes, you can use the shift-F2 editor for a ship in a .pak file, but the corresponding .cfg file or .sss file will be saved in the addons folder as a plain text file, with the expanded folder structure. Space Engine will use that file rather then the one in the .pak file as it has a newer file date.

If you want to keep the .pak file current with your own modifications, you will have to "rezip" it.


ettore_bilbo wrote:
Source of the post yes, some time ago I started working on it, then I stopped waiting for 0.9.9.0


Excellent! :)
 
User avatar
reicou
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 08 Jun 2018

Ettore_BilBo's Hangar

16 Jun 2018 03:59

Propulsion Disk wrote:

>  It seems that you keep copying and pasting quotes, on the spaceengine forum there

>  are ways to put the quotes you want into a special text box. you can make quotes

>  by ether highlighting sentences and selecting "insert quote in the quick reply form"

>  that shows up and it'll appear down there, or you can press the quote button on

>  the top right of any post if you want to quote all of it. Sorry if you already knew

>  this and I just told you again for no reason, it's just because that, on my end,

>  your quotes appear as just things you typed in, but it did give me a notification

>  that you quoted me.


Again, thank you very much  :lol:

I tried reply whit quote symbol 2 times, but I dont know why, that dont works for me  :(

But many thanks for your help, really  ;)
 
Mr. Abner
Explorer
Explorer
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

Ettore_BilBo's Hangar

16 Jun 2018 05:16

reicou wrote:
I tried reply whit quote symbol 2 times, but I dont know why, that dont works for me

Don't worry, as I tried to explain above, after you've made 10 posts, you will gain access to all normal forum functions.

Hope you don't mind me posting some more pics in your thread, ettore_bilbo, but they do feature your station. :)

scr01115.jpg
This station is so fancy...

scr01116.jpg
...it has valet parking! Don't forget to tip!


And I added a couple of starship docks. :o A refit station. :)
scr01119.jpg
 
User avatar
Propulsion Disk
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 90
Joined: 04 Jun 2018
Location: In My lab at the moment.

Ettore_BilBo's Hangar

16 Jun 2018 07:48

reicou wrote:
Propulsion Disk wrote:

>  It seems that you keep copying and pasting quotes, on the spaceengine forum there

>  are ways to put the quotes you want into a special text box. you can make quotes

>  by ether highlighting sentences and selecting "insert quote in the quick reply form"

>  that shows up and it'll appear down there, or you can press the quote button on

>  the top right of any post if you want to quote all of it. Sorry if you already knew

>  this and I just told you again for no reason, it's just because that, on my end,

>  your quotes appear as just things you typed in, but it did give me a notification

>  that you quoted me.


Again, thank you very much  :lol:

I tried reply whit quote symbol 2 times, but I dont know why, that dont works for me  :(

But many thanks for your help, really  ;)

Your welcome again! :D
I'm good when it comes to Physics, Algebra, Relativity, Space, and SpaceEngine. But I could still use a LOT of help on the things I still don't know. So I hope I get a lot of help on how all that works, here!
 
User avatar
reicou
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 08 Jun 2018

Ettore_BilBo's Hangar

16 Jun 2018 09:06

Mr. Abner wrote:

> Don't worry, as I tried to explain above, after you've made 10 posts, you will gain

>  access to all normal forum functions.
 
[font=Roboto, sans-serif]Thanks [/font][img=25x24]http://forum.spaceengine.org/images/smilies/icon_e_smile.png[/img][font=Roboto, sans-serif], I was thinking something like that.[/font]

[font=Roboto, sans-serif]Im using Merlin spacecraft too, ;D  its my favorite in Orbiter and here because has a great cockpit.[/font]

[font=Roboto, sans-serif]How do you do for have lights in stations? , I think I havent  : oops:[/font]
 
User avatar
Propulsion Disk
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 90
Joined: 04 Jun 2018
Location: In My lab at the moment.

Ettore_BilBo's Hangar

16 Jun 2018 09:23

reicou wrote:
Source of the post How do you do for have lights in stations? , I think I havent  : oops:

Are you asking how to add lights to spacecrafts? I can't really tell, but if you are then you only can when you make the spacecraft in your own 3d editor as a material, not in spaceengine.
I'm good when it comes to Physics, Algebra, Relativity, Space, and SpaceEngine. But I could still use a LOT of help on the things I still don't know. So I hope I get a lot of help on how all that works, here!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest