Ultimate space simulation software

 
User avatar
meegja
Space Tourist
Space Tourist
Topic Author
Posts: 22
Joined: 18 Mar 2017
Location: The Netherlands
Contact:

Is there a way to use SE without Steam running?

27 Jun 2019 10:22

Used SE for many years and of course did get 0.990. And it is freaking awesome! :)
Was very disappointed though that it was through Steam. I know, it's a personal preference but I do really hate Steam.
And especially sad when I discovered that Steam MUST run to run SE. I have 1 other program (Witcher 3 :) ) which is also Steam, but that can run without loading Steam by using the Witcher 3 EXE directly.
Is there a way or are there plans to do that with SE too?
Graphics card: MSI RTX 2080 ti Gaming X Trio
CPU: Intel i9-9900KF
Motherboard: MSI Z390-A Pro
System memory: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-3000
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Author of SpaceEngine
Posts: 992
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

Is there a way to use SE without Steam running?

28 Jun 2019 07:13

No, because SE uses Steam DRM system. Making SE standalone means what I must implement my own DRM system. There are a lot of more important tasks for now.
 
User avatar
meegja
Space Tourist
Space Tourist
Topic Author
Posts: 22
Joined: 18 Mar 2017
Location: The Netherlands
Contact:

Is there a way to use SE without Steam running?

28 Jun 2019 07:16

I totally understand. Thanks for answer.
Graphics card: MSI RTX 2080 ti Gaming X Trio
CPU: Intel i9-9900KF
Motherboard: MSI Z390-A Pro
System memory: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-3000
 
chrism3784
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 18 Oct 2017
Location: West Palm Beach, FL

Is there a way to use SE without Steam running?

28 Jun 2019 17:44

Doesn't it also help from it being pirated? As in, cannot run SE at all unless steam is running with you logged into your account with SE purchased?
 
A-L-E-X
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1577
Joined: 06 Mar 2017

Is there a way to use SE without Steam running?

07 Jul 2019 01:03

SpaceEngineer wrote:
No, because SE uses Steam DRM system. Making SE standalone means what I must implement my own DRM system. There are a lot of more important tasks for now.

Vlad, I have a low probability question to ask, but it is on my mind so I wanted to ask it anyway.  If Steam goes out of business one day, how will we be able to run SE?  I bought it through Steam and I am hoping that never happens, but if it does what happens to SE?  Also, does the 20-25 dollars we paid for SE give us all future versions for free (one-time fee) or will there be a charge for each major version release?  Thanks for an amazing product, 0990 was a big upgrade!
 
User avatar
N0B0DY
Explorer
Explorer
Posts: 236
Joined: 09 Dec 2016

Is there a way to use SE without Steam running?

14 Jul 2019 01:08

A-L-E-X wrote:
Source of the post If Steam goes out of business one day, how will we be able to run SE?

If Steam goes out of business one day, I doubt our main concern will be if we can run SE.

A-L-E-X wrote:
Source of the post Also, does the 20-25 dollars we paid for SE give us all future versions for free (one-time fee) or will there be a charge for each major version release?

I believe there will be a small charge for every major release (like for e.g. from 0.990 to 1.000 but not from 0.990 to 0.991 (I hope :)).
I also hope the fee will be smaller for existing players. But it is Vladimir's program so he may charge whatever he wants.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest