Ultimate space simulation software

 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1578
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Sep 2019 00:28

Buho wrote:
Source of the post I dunno if this is a bug, posting here because I can't find where to create a new thread.  

You can disable 'Auto horizon on planets' in 'Settings', on the page 'General'.

Incidentally, this thread is just right for your question. You should not make a new thread for each question. If you have a question, you should first search if there is already a thread in which your question fits.
That's one of the reasons why new forum members are blocked from making new threads for a number of posts.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
Atlantean
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 26 Jun 2017
Location: Celestis → Atlantis
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Sep 2019 00:33

Buho wrote:
Using SE 0.990.  When in Planetarium mode, when I get near a planet's surface, the camera will roll to make the horizon level.  Also, when cruising over a planet, the camera will pitch gently to keep the horizon at the same visual position.  I can see how these can be seen as nice new features not in 0.980, but I want to know how to turn these features off.  If I want to be level, I can press End (Horizon Object).  I don't like SE doing these things for me. 

Settings → General → uncheck Auto horizon on planets
█▒█ ███ ▒█▒ ███ █▒█ ███ █▒█ █▒█ ███ ███
███ ▒▒█ ▒██ █▒█ ▒▒▒ █▒▒ ███ ██▒ ▒▒▒ ▒▒▒
█▒█ ███ ███ █▒█ ███ █▒▒ █▒█ ▒██ █▒█ ▒█▒
█▒▒ ▒▒█ █▒█ █▒█ █▒█ █▒▒ █▒▒ █▒█ ███ ███
 
Buho
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 13 Sep 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Sep 2019 18:59

Thank you!  I searched through all the settings and just did not see that one!  So much better!  Thank you!
 
vlad01
Pioneer
Pioneer
Posts: 387
Joined: 02 May 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Sep 2019 05:41

There is a bug with the textures on this planet.  Can see it even from space and up close.

scr00040.jpg


scr00041.jpg
 
hyperbuzzer
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 15 Sep 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Sep 2019 12:55

So SE has been crashing on me after I have reached the main menu when I overclock my GPU but works completely fine when its on default settings. Funny thing is this has only happened recently. I have tried upgrading driver and downgrading driver but to no avail. 

SE only crashes in the main menu but when I am in-game and turn the overclock on works completely fine but when I return to the main menu it crashes again and this happens only when the GPU is overclocked.

Anybody know whats going on ? its weird  
 
hyperbuzzer
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 15 Sep 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Sep 2019 12:58

hyperbuzzer wrote:
So SE has been crashing after I have reached the main menu when the GPU is overclocked but works completely fine when the GPU is on its default settings. Funny thing is this has only happened recently. I have tried upgrading driver and downgrading driver but to no avail. 

SE only crashes in the main menu but when I am in-game and turn the overclock on works completely fine but when I return to the main menu it crashes again and this happens only when the GPU is overclocked.

Anybody know whats going on ? its weird  
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1385
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Sep 2019 13:10

Can we see your se.log file? It's in your SpaceEngine\system\ folder
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
hyperbuzzer
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 15 Sep 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Sep 2019 13:39

Mosfet wrote:
Can we see your se.log file? It's in your SpaceEngine\system\ folder

I dont see the folders.  could there be a difference in folder directory if downloaded through steam ?
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1578
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Sep 2019 13:54

hyperbuzzer wrote:
Source of the post I dont see the folders.

"<drive:>\..\Steam\steamapps\common\SpaceEngine\system"
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
ict
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 07 Jul 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

28 Sep 2019 21:31

Has anyone else noticed that life-bearing superoceanic worlds in the new classification system seem to generate with marine and terrestrial life? I don't know if that's intentional or not.
life_oceania.jpg
 
piko_bianko
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

04 Oct 2019 09:03

0.990 crashing after loading menu screen

https://pastebin.com/gahukATu

I reinstalled OpenAL, crash now delayed by 4 seconds

I tried switching off threaded optimization

0.98 runs smoothly
Attachments
Untitled-2.png
Untitled-2.png (18.13 KiB) Viewed 91 times
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1385
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

04 Oct 2019 09:57

piko_bianko, the se.log you posted says you have an AMD/ATI Radeon RX 480 running SE 0.980, while the error message refers to NVIDIA drivers version 391.35, which of course are not compatible with an AMD graphic card. So, what is the graphic card where you are trying to run 0.990?
Please upload a copy of your latest se.log from your 0.990 steam version.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
piko_bianko
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

04 Oct 2019 12:35

I'm totally sorry, I pasted another pastebin I was browsing.

https://pastebin.com/JRtCrfLe
 
piko_bianko
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

05 Oct 2019 10:56

This second one with geforce gt 540m is the correct one

https://pastebin.com/JRtCrfLe
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1578
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

05 Oct 2019 21:37

piko_bianko wrote:
Source of the post This second one with geforce gt 540m is the correct one

I can not find any problems in your se.log.
But I can give you some tips.
Delete the 'cache' folder in your SpaceEngine directory.
Update your graphics card driver. Yours is already a bit old.
If that does not help, you can also delete the 'main-user.cfg' and the 'save-user.cfg'. These files are in the 'config' directory.
Maybe that helps.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest