Ultimate space simulation software

 
JKerman
Astronaut
Astronaut
Topic Author
Posts: 55
Joined: 18 Oct 2017

*** framerate on captures!

15 Mar 2019 19:39

I'm using Debut to capture video, but the framerate's ***, even though i have a really beefy pc. Any ideas?
 
JKerman
Astronaut
Astronaut
Topic Author
Posts: 55
Joined: 18 Oct 2017

*** framerate on captures!

15 Mar 2019 19:59

It seems like it's because it's not v-synced. Is there a v-sync option, because I can't find it.
 
Mr. Abner
Pioneer
Pioneer
Posts: 339
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

*** framerate on captures!

15 Mar 2019 22:32

I believe that option is available from the ctrl-F4 menu.

If I have the shortcut key wrong (my apologies first if so), then the menu I speak of is the same one as from the "Settings" and then "Graphics" options from the main startup menu.



(Sheesh! Must have the "verbose" button by mistake...) ;)
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 628
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

*** framerate on captures!

16 Mar 2019 06:29

It has nothing to do with vsync, and everything to do with the method you chose to use for video or frame output. Generally speaking, you won't be able to use the built-in capture tool while keeping high framerates inside the program, because the program will not render a new frame until the previous frame has been output and everything in the scene is loaded for the next frame. This ensures maximum quality and smoothness in the final video. If you want to record exactly what you see on the screen in real time, with quality being a secondary consideration, then use a program like OBS Studio to record video.
Ryzen 7 3700X, 64 GB DDR4-3200 RAM, GTX 1080 Ti 11 GB VRAM
Posts on old forum: 8717

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest