Ultimate space simulation software

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 32
 
Bigg
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 12 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 12:59

So black holes are pretty op pls nerf, but for real though, almost all times I ctrl + g to the center of a galaxy the engine crashes, doesn't seems to matter whether black hole quality is high or low, very rarely they load in and all seems fine. They were fine on 0.980 btw.

SE log pastebin: https://pastebin.com/hhf6KHZe

Specs: Windows 10 version 1903
AMD Radeon R9 390X
Ryzen 1700
8GB ram

Saw a few other reports about this, trying to turn on msaa also causes crash.

Thanks for reading.
 
Terran
Astronaut
Astronaut
Posts: 68
Joined: 24 Nov 2016

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 13:55

Anyone else getting a bug that whenever I zoom in the f1 view, the blue circle jumps to the bottom right of the screen and the objects vanish?
To reality, through nothing, from un-everything.
 
johndu02100
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 11 Jun 2019
Location: France

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 14:34

Yes!!!!! I've just succeeded in launching the game! I put Windows 7 in accounting mode. I'll be able to appreciate:D
 
Typbürste
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 25
Joined: 24 May 2017
Location: Berlin

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 14:39

N0B0DY wrote:
Typbürste wrote:
Source of the post I really appreciate that you want to help, but please consider to read the posts i've made in this topic yesterday and today.

I did. There is no mention in any of your posts about se.log not being created. To assume that it is not created because the application fails to start is beyond my capabilities - sorry to disappoint you :(.
One final suggestion - apologies if you already tried it - did you try to run the program as administrator? This is very unlikely to solve the issue but I did read it somewhere as a suggestion step upon googling the error code.

Ugh, i wrote that in the steam forum and didn't mentioned it here, sorry about that. :?

Yes, i've tried to run it as administrator. And in compatibility mode.
And i've googled the s**t out of my fingers about that error. Watched multiple 10-15 min Youtube tutorials, basically all sources tell the same stuff that was mentioned here or in steam forums...
Nothing worked...

That is the thing, that makes me so upset, never before have I experienced such an issue with a game. Something that can't be solved with the most reasonable and common methods. Sorry, that I was a bit rude...

joohndu02100

Yes!!!!! I've just succeeded in launching the game! I put Windows 7 in accounting mode. I'll be able to appreciate:D

Congrats. :)
But what is an "accounting mode"? You mean the compatibility mode? That didn't work for me, i've tried out all options, even Vista Service Pack 1...
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1399
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 15:00

Terran wrote:
Anyone else getting a bug that whenever I zoom in the f1 view, the blue circle jumps to the bottom right of the screen and the objects vanish?

I can't replicate it right now, but I think it's a known issue. When in F1 mode, you can always use the mouse scroll to zoom in or out.

DaniGalaxy, your graphic card is a professional card with 1024GB of VRAM, was good enough in 2010, but I'm afraid it doesn't meet SpaceEngine minimum specifications.

WiseXWarrior, you too, I'm afraid your Radeon HD 5670 doesn't meet minimum specifications for the program to work.

imbamakaber, you could try and disable temporarily your antivirus, as it seems an error appearing with several games on Steam, not related exclusively with SpaceEngine. Antivirus programs, as they do, are very picky with their predictive algorithms, to the point of removing perfectly fine operating system components at times. If it works, you can usually place SpaceEngine in an "ignore list".
If it doesn't, well we'll try something else.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
DaniGalaxy
Observer
Observer
Posts: 16
Joined: 23 Jul 2018
Location: Italy

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 15:07

ok thanks, got it!  :)
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1399
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 15:18

Typbürste, thanks for your dxdiag.log. I see you have a Logitech usb audio headset. It's just a long shot, but  could you please try and detach that/disable it, reboot your pc, launch Steam and then SpaceEngine from the library?
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
Typbürste
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 25
Joined: 24 May 2017
Location: Berlin

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 15:32

Mosfet wrote:
Typbürste, thanks for your dxdiag.log. I see you have a Logitech usb audio headset. It's just a long shot, but  could you please try and detach that/disable it, reboot your pc, launch Steam and then SpaceEngine from the library?

Tried it, unplugged the headset, disabled autostart for logitech gaming software and made a restart, but same error code. Library launch closes after start just as before.

EDIT: I've made a log file from the process launch with Process Monitor, as a user suggested that in the steam forum. I post the dropbox link to the file. Maybe you can gather some information from that.

Logfile.PML
 
mynt
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 12 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 16:48

I have the same problem as typbürste and have been writing under the name of mynt<> in the steam forums. I'll also attach my DXDIAG log and the PML dump, I hope it can help to find our issue!

[url=https://pastebin.com/8qVY3zKy]DXDiag[/url] [url=https://ufile.io/klxmloi9]PML Dump[/url]
 
User avatar
01000101
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 24 Jan 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 17:12

I'm having issues with reflections. They do not seem to be working properly in realistic exposure mode. Do you know if there is any way to fix this?

https://imgur.com/a/bN2PLC2
 
User avatar
MxDem
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 21
Joined: 05 Jun 2019
Location: Mexico
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 19:50

Bug report:

Using a URL Protocol opens SpaceEngine and does seem to spawn the camera at the desired location, but the image is the main menu's animation. Going back to the main menu and then continue Does NOT fix it, SE has to be restarted for it to work again.
Attachments
scr00007.jpg
 
Madrixe
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 22 Apr 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

12 Jun 2019 19:52

Hi, i ave a problem im space engine pro, in video capture option, in codec configuration, i dont ave the MP4 codec option compression, how can i add MP4 in the codec list pls? 

ty 
 
User avatar
Messier
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 85
Joined: 26 May 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

13 Jun 2019 00:37

Had to reinstall SE because whilst the flight sim loaded instantly, the planetarium took forever to load, which it did not do before. Don't know if it's my computer, bit I'll see what I can come up with.
The only Astrogriff
 
vlad01
Pioneer
Pioneer
Posts: 427
Joined: 02 May 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

13 Jun 2019 03:33

Got this problem with flashing system browser.

log file

https://pastebin.com/Rmvz9ajP


 
User avatar
AleNes
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 29 May 2019
Location: Saint Petersburg
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

13 Jun 2019 04:21

vlad01 wrote:

> Got this problem with flashing system browser.

I've got the same problem.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 32

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest