Free planetarium

 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 340
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Online spacecraft editor

11 Jul 2017 16:58

Some textures are buggy, communications main frame does not display (0.9.8.1). Ignore custom main emis texture.

Image
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 15
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

11 Jul 2017 23:25

HarbingerDawn wrote:
Some textures are buggy, communications main frame does not display (0.9.8.1). Ignore custom main emis texture.

Image


nothing this. How did it happen?
Texturex should be unpacked from payload_SE_031.zip and located at addons\textures\spacecraft\modules, \payld_mods
Models located at addons\models\spacecraft\modules, \payld_mods
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 15
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

11 Jul 2017 23:32

Marko S. wrote:
I made one ship in the online version, but it seems that I can't add it in the game. I tried everything, but no success. In the first post here by SpaceEngineer it says that just .sss file needs to be modified and that's it. Do I also need textures folder or something? I was just following the instructions. Thanks! :)


You must copy the .sss file to SpaceEngine\addons\models\spacecraft\

in file .sss must be specified (it is a text file)
Class "Starship"
Pack "SpaceEngine"
Faction "SHW Corp"
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 340
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 00:25

Never mind, it works ok in 0.9.8.0. It must be a bug in the beta.
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 15
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 01:36

I check it in 0.9.8.1 build 8

In build 9 other directory or format dds?

UPD. editor-sc.zip updated,
fix bug with export to SSS, resave SSS
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 340
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 04:32

ePayload wrote:
Source of the post In build 9 other directory or format dds?

Directory format has not changed, and I'm pretty sure that dds format has not changed either.
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
Marko S.
Explorer
Explorer
Posts: 169
Joined: 02 Jul 2017
Location: Serbia

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 10:22

ePayload wrote:
Marko S. wrote:
I made one ship in the online version, but it seems that I can't add it in the game. I tried everything, but no success. In the first post here by SpaceEngineer it says that just .sss file needs to be modified and that's it. Do I also need textures folder or something? I was just following the instructions. Thanks! :)


You must copy the .sss file to SpaceEngine\addons\models\spacecraft\

in file .sss must be specified (it is a text file)
Class "Starship"
Pack "SpaceEngine"
Faction "SHW Corp"


I know that. That's exactly what I did before. I also tried following instruction from the official site, with textures. I'm probably going to solve it by myself eventually. Thank for the help anyway. :)
Specs: Ram: 8gb | Vram: 1gb | Graphics card: AMD Radeon | Hard-drive: 1tb | Processor: AMD Athlon X4 750 Quad Core Processor | CPU: 3.40 GHz | OS: Win 10 and XP (lol) |
We use time just to orientate through space.
 
User avatar
problemecium
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 81
Joined: 30 Dec 2016

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 15:51

YES! Circular side segments! An awesome feature I didn't know I needed all along.
There is a minor bug though: If you add a circular section and then move the ship with the < and > keys, it transformographagizes itself into a hexagonal section and clips through stuff.
ᴩʀoʙʟᴇᴍᴇᴄɪᴜᴍ﹖
Formerly known as "parameciumkid." Still playing on Intel HD Graphics 4000 ^^
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 15
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

14 Jul 2017 03:07

updated offline editor, any bugfixed, reload by the same links

editor-sc.zip
payload_SE.zip
 
User avatar
N0B0DY
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 105
Joined: 09 Dec 2016

Online spacecraft editor

28 Jul 2017 10:39

Some questions:
1.Is it possible to set specific RCS/shunting engine(s) to function as main engine(s) and if so how?
2. Is it possible to set docking ports / points in the editor?
 
Cinderwolf
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 08 Aug 2017

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 00:10

I seem to be running into a problem with my first test ship not showing up in the SE game.
I exported the .sss and edited using Notepad + +
I placed it into the E:\Games\SpaceEngine\addons\models\spacecrafts directory.
I'll include the first paragraph of code in case I'm missing something here (since I don't know what's what, I copy/pasted some of the values in your example in the first post to this thread):

Name    "FirstShip" 
Class   "Planetship"
Pack   "SpaceEngine"
Faction   "Aliens" 
Mass     21860000
MainEngines     1613.906678865508
RetroEngines     0
CorrEngines     0
HoverEngines 0.0
Hyperdrive   true
Aerodynamics false
Length   294.9072
Offset  (0 0 0)
Quat   (1 0 0 0)
Albedo   0.3
Exposure 2
Color   (1 1 1)
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 598
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 02:14

Cinderwolf wrote:
Source of the post I placed it into the E:\Games\SpaceEngine\addons\models\spacecrafts directory

Maybe this is the error. The name of the folder is 'spacecraft' - without 's' at the end - not 'spacecrafts'.
The same is true for 'textures\spacecraft'.
 
Cinderwolf
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 08 Aug 2017

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 09:48

JackDole wrote:
Cinderwolf wrote:
Source of the post I placed it into the E:\Games\SpaceEngine\addons\models\spacecrafts directory

Maybe this is the error. The name of the folder is 'spacecraft' - without 's' at the end - not 'spacecrafts'.
The same is true for 'textures\spacecraft'.

That did it! I was sure there was supposed to be an 's' in there... thank you so much! :)
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 598
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 10:42

Cinderwolf wrote:
Source of the post I was sure there was supposed to be an 's' in there...

In older SE versions it was 'spacecrafts', with 's' at the end.
 
User avatar
Marko S.
Explorer
Explorer
Posts: 169
Joined: 02 Jul 2017
Location: Serbia

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 12:47

JackDole wrote:
Cinderwolf wrote:
Source of the post I was sure there was supposed to be an 's' in there...

In older SE versions it was 'spacecrafts', with 's' at the end.

I was reading this by accident and I solved my problem that I posted long time ago here. I wasn't touching the spacecraft since then. And I stumbled upon this. It looks like I also had 'spacecrafts' folder. And I was trying everything to make it work when I made spacecraft. Looks like there was only that 's' at the end.
Anyway, thanks JackDole!
Specs: Ram: 8gb | Vram: 1gb | Graphics card: AMD Radeon | Hard-drive: 1tb | Processor: AMD Athlon X4 750 Quad Core Processor | CPU: 3.40 GHz | OS: Win 10 and XP (lol) |
We use time just to orientate through space.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest