Ultimate space simulation software

 
User avatar
Mouthwash
Explorer
Explorer
Topic Author
Posts: 156
Joined: 22 May 2017

Sending locations to others.

20 Jun 2017 22:46

Since Space Engine uses procedural generation to fill in unknown celestial bodies, I assume that two players going to the same distant galaxy will find entirely different stars and planets there. So if one sends his recorded locations to the other, it won't show the same planets/stars/terrains, right?
 
User avatar
Julian
Astronaut
Astronaut
Posts: 73
Joined: 17 Dec 2016
Location: Bellevue, Washington, USA

Sending locations to others.

20 Jun 2017 23:26

No, the Space Engine universe should be identical for all users with stock installations of Space Engine, but locations may change if you install mods.
 
User avatar
Mouthwash
Explorer
Explorer
Topic Author
Posts: 156
Joined: 22 May 2017

Sending locations to others.

20 Jun 2017 23:44

Ohhh, I see. It generates it from some kind of pattern, and that pattern is going to produce the same thing every time.

So place-user.cfg is sufficient to give someone else the location?
Last edited by Mouthwash on 23 Nov 2017 13:12, edited 3 times in total.
 
User avatar
Salvo
Explorer
Explorer
Posts: 238
Joined: 03 Nov 2016
Location: Veneto, Italy
Contact:

Sending locations to others.

21 Jun 2017 00:23

Mouthwash wrote:
So place-user.cfg is sufficient to give someone else the location?

Yes, in the next version you will be able to share locations way more easily.

Unfortunately, as Julian said, mods change the pattern of generation and you might not be able to open the location anymore, that's why I suggest having two versions of SE, a "clean" and a "modded" version. (I did that for many other games, even if with recent games I rather create .bat files to move and restore modded files due to very large size of game data)
The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs
 
User avatar
Mouthwash
Explorer
Explorer
Topic Author
Posts: 156
Joined: 22 May 2017

Sending locations to others.

21 Jun 2017 01:57

I use an addon that fixes a single star system. That enough to mess things up?
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 749
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy

Sending locations to others.

21 Jun 2017 02:04

nah, usually you need to apply a galaxy addon, or change parameters for procedural generators settings in your main-user.cfg file. Take a look at it, it's quite interesting.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
HapNStance
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 04 Apr 2017

Sending locations to others.

15 Aug 2017 08:45

Just curious.  How do you feel when someone asks for the location of a planet in one of your Space Engine videos?  I hesitate to reveal my planet locations in my You Tube videos.  Maybe this sounds strange, but it takes time to search for and find a really beautiful planet.  Seems like the person asking for the location should spend his/her own time finding their own special locations.  Am I being ridiculous?
 
User avatar
DoctorOfSpace
World Builder
World Builder
Posts: 937
Joined: 22 Aug 2016
Location: SpaceX Mars Colony
Contact:

Sending locations to others.

15 Aug 2017 09:19

HapNStance wrote:
Source of the post Am I being ridiculous?

A little bit yeah
CPU: Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor - RAM: G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 - GPU: EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC Black Edition
Quando omni flunkus, moritati
 
HapNStance
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 04 Apr 2017

Sending locations to others.

15 Aug 2017 12:22

OK.  I appreciate getting another opinion.  I'll share the location.  Thanks.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest