Page 54 of 80

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 07 Jan 2018 17:00
by aFinapple
ZeGamingCuber wrote:
Source of the post So I just realized there is a nameless blue hypergiant. what is it? also I am unable to make a star cluster. or a binary black hole system

I had this problem before. You want to make sure you have " and not [color=#d35400]“ [/color].  If you have a binary system you must create a barycenter in the stars folder and make the actual stars in the planets folder revolve around that barycenter

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 05:17
by JackDole
ZeGamingCuber wrote:
Source of the post So I just realized there is a nameless blue hypergiant. what is it? also I am unable to make a star cluster. or a binary black hole system

As aFinapple said: The script with the 'StarBarycenter' belongs in 'addons\catalogs\stars' and the script with the two stars belongs in 'addons\catalogs\planets'.
Then your scripts will work.

But your orbital data are wrong.
Quote SpaceEngineer in: CREATING A PLANET in section 'Orbit {}'
To make a binary star system or a binary planet system, make sure that the following parameters are the same for both bodies in the system: Eccentricity, Inclination, AscendingNode, MeanAnomaly. The ArgOfPericenter parameter of the first body must differ by 180 degrees from the same parameter of the second body. It’s also necessary to calculate the SemiMajorAxis parameter for each body based on their masses using these simple formulae:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 09:50
by Luciferasi
Still nothing. I even tried running it in some compatible modes (8 and XP), but nothing. As soon as the main menus show up, the program becomes totally unresponsive and freezes. I can only end the task. I think I'm giving up...

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 10:14
by Mosfet
Luciferasi wrote:
Source of the post the program becomes totally unresponsive and freezes

Windows 10 seems particularly picky about read/write permissions with software installed under Program Files folder. If you did install SpaceEngine under that folder, you could try by installing the program in a folder manually created by you, like c:\SpaceEngine instead.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 10:16
by Luciferasi
[quote="Mosfet"]Windows 10 seems particularly picky about read/write permissions with software installed under Program Files folder. If you did install SpaceEngine under that folder, you could try by installing the program in a folder manually created by you, like c:\SpaceEngine instead.[/quote]

It's actually on an entirely different HD already... It's in D:\Games\SpaceEngine\, as my system drive C: is a SSD and I try to avoid filling it with stuff. :(

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 10:29
by Mosfet
Huh. This leaves me a bit out of options, then. If you want, you can join the italian SpaceEngine Discord server. In time I hope we'll work it out, or at least we'll find why it can't.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 17:31
by ZeGamingCuber
JackDole wrote:
ZeGamingCuber wrote:
Source of the post So I just realized there is a nameless blue hypergiant. what is it? also I am unable to make a star cluster. or a binary black hole system

As aFinapple said: The script with the 'StarBarycenter' belongs in 'addons\catalogs\stars' and the script with the two stars belongs in 'addons\catalogs\planets'.
Then your scripts will work.

But your orbital data are wrong.
Quote SpaceEngineer in: CREATING A PLANET in section 'Orbit {}'
To make a binary star system or a binary planet system, make sure that the following parameters are the same for both bodies in the system: Eccentricity, Inclination, AscendingNode, MeanAnomaly. The ArgOfPericenter parameter of the first body must differ by 180 degrees from the same parameter of the second body. It’s also necessary to calculate the SemiMajorAxis parameter for each body based on their masses using these simple formulae:


Still? how do I create a star cluster or remove this weird star called "No name"

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 17:46
by ZeGamingCuber
JackDole wrote:
ZeGamingCuber wrote:
Source of the post So I just realized there is a nameless blue hypergiant. what is it? also I am unable to make a star cluster. or a binary black hole system

As aFinapple said: The script with the 'StarBarycenter' belongs in 'addons\catalogs\stars' and the script with the two stars belongs in 'addons\catalogs\planets'.
Then your scripts will work.

But your orbital data are wrong.
Quote SpaceEngineer in: CREATING A PLANET in section 'Orbit {}'
To make a binary star system or a binary planet system, make sure that the following parameters are the same for both bodies in the system: Eccentricity, Inclination, AscendingNode, MeanAnomaly. The ArgOfPericenter parameter of the first body must differ by 180 degrees from the same parameter of the second body. It’s also necessary to calculate the SemiMajorAxis parameter for each body based on their masses using these simple formulae:


also, how do you calculate the semi major axis?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 08 Jan 2018 18:23
by JackDole
ZeGamingCuber wrote:
Source of the post also, how do you calculate the semi major axis?

Quote SpaceEngineer:

Body 1: a1 = R * M1 / (M1 + M2)
Body 2: a2 = R * M2 / (M1 + M2)

where R is the distance between the bodies, i.e. sum of their semimajor axes a1 + a2;
M1 and M2 are masses of bodies.

Distances are in astronomical units, the masses are in solar masses.

By the way, it would be better to continue this topic here: Help with Creating Mods and Addons

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 Jan 2018 06:53
by Vanii
Alguien me dice porque me tira error al abrirlo? dice error al cargar shaders pulse si para abrir y no para cerrar cuando le doy si, queda la pantalla en blanco y no responde AYUDAA

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 Jan 2018 07:12
by JackDole
Vanii wrote:
Source of the post Alguien me dice porque me tira error al abrirlo? dice error al cargar shaders pulse si para abrir y no para cerrar cuando le doy si, queda la pantalla en blanco y no responde AYUDAA

You probably have a graphics card which is not compatible with SpaceEngine.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 Jan 2018 07:15
by Vanii
[quote="JackDole"][quote="Vanii"][post]17745[/post] Alguien me dice porque me tira error al abrirlo? dice error al cargar shaders pulse si para abrir y no para cerrar cuando le doy si, queda la pantalla en blanco y no responde AYUDAA[/quote]
You probably have a graphics card which is not compatible with SpaceEngine.[/quote]
No no la tarjeta gráfica y demás anda de puta madre, cumplo con los requisitos mínimos

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 Jan 2018 07:18
by JackDole
Vanii wrote:
Source of the post No no la tarjeta gráfica y demás anda de puta madre, cumplo con los requisitos mínimos

Post your se.log.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 Jan 2018 23:06
by ngx
Hello, I'd like to ask, I noticed that on some planets ships are not rendered under certain height over the surface. In example, if I build the ship on the planet's surface, it is not visible, however I can take control and fly with it. I start climbing and after reaching certain altitude (or elevation ?), the ship appears. When it gets under that height, it disappears again. This height threshold value varies from case to case and it also seems that in some cases this behaviour appears only over certain regions of the planet. I tried several ship models with the same results. Is there some concrete planet parameter or parameters combination that prevent ships from rendering? Unfortunately, this is also the case of my customized planet, so I'd like to solve it. se.log doesn't contain any errors or warnings, it looks the same as in normal cases.
It happens i.e. on RS 8474-914-8-13293636-80 A8 (Acid planet), over the solid surface, some sea regions seem to be fine.
I aplologize if this problem was already discussed (I couldn't find it), if so, please provide me with link.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 13 Jan 2018 01:03
by PlutonianEmpire
ngx wrote:
Hello, I'd like to ask, I noticed that on some planets ships are not rendered under certain height over the surface. In example, if I build the ship on the planet's surface, it is not visible, however I can take control and fly with it. I start climbing and after reaching certain altitude (or elevation ?), the ship appears. When it gets under that height, it disappears again. This height threshold value varies from case to case and it also seems that in some cases this behaviour appears only over certain regions of the planet. I tried several ship models with the same results. Is there some concrete planet parameter or parameters combination that prevent ships from rendering? Unfortunately, this is also the case of my customized planet, so I'd like to solve it. se.log doesn't contain any errors or warnings, it looks the same as in normal cases.
It happens i.e. on RS 8474-914-8-13293636-80 A8 (Acid planet), over the solid surface, some sea regions seem to be fine.
I aplologize if this problem was already discussed (I couldn't find it), if so, please provide me with link.

I've posted about this issue too, so you're not alone. :)

viewtopic.php?t=7&start=705#p16871