Page 90 of 97

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 18 Feb 2019 11:32
by loganwetzel
:!:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 18 Feb 2019 11:35
by Mosfet
loganwetzel wrote:
Source of the post open space engine = invisible window
pls fix now
my os = windows 10

Your se.log (spaceengine/system/se.log) >> https://pastebin.com/ >> post here address

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 18 Feb 2019 11:40
by JackDole
loganwetzel wrote:
Source of the post open space engine = invisible window

Delete the 'main-user.cfg'. This file is located in the 'configs' directory of SpaceEngine.
SpaceEngine will create a new one.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 08:43
by captainSisko
hi, im new here, and first time boot already has a problem.
version 0.980

system: intel i7-7500U, 12 GB RAM DDR4, NVidia GeForce 940MX with 2GB VRAM, running windows 10

problem:  white screen on first-time load

cant figure out how to put the log in here

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 12:13
by Propulsion Disk
captainSisko wrote:
Source of the post cant figure out how to put the log in here

This is gonna sound weird but, you'll have to post more before you can add files to anything, i'm pretty sure you have to make ten posts for the "Add files" button will appear in the bottom left of the screen. Then all you do, is click it, select your se.log file, and we can help you out. ;)

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 12:15
by JackDole
captainSisko wrote:
Source of the post hi, im new here, and first time boot already has a problem.

As long as you have not created 10 posts here, your options are limited.
But you can use Pastebin to post your 'se.log'. Just post the link here.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 12:29
by captainSisko
here it is  https://pastebin.com/zB0WHdFw

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 12:50
by JackDole
captainSisko wrote:
Source of the post here it is  https://pastebin.com/zB0WHdFw

Your graphics card driver is relatively old. There were some older drivers that had problems with SE. Maybe yours is one of them.
Update your driver.
When you have done that, delete the 'cache' folder in the SpaceEngine directory.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 16:57
by captainSisko
yeah, im still having problems.  [url=https://pastebin.com/xWRUBXks]se.log[/url]

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 17:12
by Mosfet
captainSisko wrote:
yeah, im still having problems.  se.log

Apparently you didn't update your drivers. Having a 940M, we share the same drivers, can confirm that yours are a bit old.
these are the latest ones: https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/142738/en-us

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 17:33
by captainSisko
used link, no dice.  

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 19 Feb 2019 17:36
by captainSisko
new log: [url=https://pastebin.com/mes8frM0]new se.log[/url]

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 24 Feb 2019 15:53
by N3cronium
Just recently, SpaceEngine has stopped working for some reason. Opening the program results in loading the splash image and then not starting. I've checked the process in Task Manager and is displays "Suspended" after the SpaceEngine finishes loading. Other than redownloading SpaceEngine, is there a solution to this? Here's the se.log file in the Pastebin link: https://pastebin.com/VFf9WVLB

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 24 Feb 2019 16:33
by N3cronium
Alright, it turns out that the problem arose from one of my custom addons for some reason. I might have to look into it to see why.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 25 Feb 2019 11:38
by Qibli
I cant find my Space engine files, I direct downloaded it. I also use Microsoft edge and I clicked in mirror 1 download and its asked what I wanted to do with it, I told it to download not in any specific location and it finished but I don't see it anywhere. I need help