Ultimate space simulation software

 
AdmiralSirJohn
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 17 Jan 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

17 Jan 2019 05:04

D'oh!  Easy fix.  Thanks!
 
DEVIL GHOST
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 18 Jan 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

18 Jan 2019 11:14

Hey :) i wanted to share a vessel problem : when i dock a ship to another one and i leave the game after, when i relaunch the game, the game is starting with some ships undocked and i don't why... and I also got a engine bug which happens randomly during the game. This "bug" locks one "propulsion mode" of the ship I drive to "FULL ON" or "FULL OFF" Any help would be great :) (and excuse me if i wrote with some mistakes :S)
 
Nighteye424
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 30 Apr 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

20 Jan 2019 15:48

I downloaded the installer through the Space Engine 1 download because I do not have a torrent application. I have limited internet of 20 GB a month and I used 1GB for the installer. When I launched it it said "The setup files are corrupted,Please obtain a new copy of the program". Why did this happen?
 
User avatar
SpacyLuke
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 36
Joined: 07 Dec 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

20 Jan 2019 16:35

NIghteye424, Download "free download manager 5" and use it to download the setup file but this time try another mirror site.
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1383
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

20 Jan 2019 17:59

Nighteye424 wrote:
Source of the post When I launched it it said "The setup files are corrupted,Please obtain a new copy of the program". Why did this happen?

I just downloaded and tested Mirror 1 version and it works fine. 20GB per month could be a mobile network? It's happened because during the download your connection probably went idle and this damaged few Bytes or Kilobytes of the installer.
SE-0980-setup.exe should have a dimension of about 1.02 GB.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
Oceaniis
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 21 Jan 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

21 Jan 2019 00:52

Hello all,
My annular eclipses look overly sharp and completely dark. On facebook page it looks that it happens to some people while to others don't. On youtube there are videos of annular eclipses that just look fine.
[img]https://1drv.ms/u/s!ArHh-Fgg4pzhugKnpxwWES6jfJEO[/img]
Any ideas how to fix it?
 
Yazz_
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 28 Jan 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

28 Jan 2019 02:04

I can't see most of the planets and stars. I've followed the steps above but they haven't solved my issues.

[url=https://imgur.com/a/HlPkMqQ]I meet the minimun requirements.[/url] [size=100]My graphic drivers are updated (that webpage says otherwise but it's not true).[/size]

This is the problem I experience:
[youtube]3RhjToQD7tU[/youtube]

[url=https://drive.google.com/file/d/1Y7BMN1Dr_c7g07RgvS5TrKpua9AftYEP/view?usp=sharing]This is the log file.[/url]

Thank you.
 
Yazz_
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 28 Jan 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

28 Jan 2019 02:11

[quote="Yazz_"]I can't see most of the planets and stars. I've followed the steps above but they haven't solved my issues.

I meet the minimun requirements.My graphic drivers are updated (that webpage says otherwise but it's not true).
https://imgur.com/a/HlPkMqQ

This is the problem I experience:
https://www.youtube.com/watch?v=3RhjToQ ... e=youtu.be

This is the log file: https://drive.google.com/file/d/1Y7BMN1 ... sp=sharing

Thank you.[/quote]

My version is 0.9.8.0E.
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1570
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

28 Jan 2019 03:56

Yazz_ wrote:
Source of the post I can't see most of the planets and stars. I've followed the steps above but they haven't solved my issues.

You have an Intel 3000 graphics card. This graphics card does not work with SpaceEngine! Everything you can see with this graphics card is something like this (the earth is invisible):
Intel3000Fail.jpg

If you have a laptop with a switchable second video card, you should make sure that SE uses this video card.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
PiTGame
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 02 Feb 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

02 Feb 2019 06:33

Hi, I've been having this annoying issue that i can't fix:

Nombre del evento de problema: BEX
  Nombre de la aplicación: SpaceEngine.exe
  Versión de la aplicación: 0.9.8.0
  Marca de tiempo de la aplicación: 579b9616
  Nombre del módulo con errores: StackHash_0a9e
  Versión del módulo con errores: 0.0.0.0
  Marca de tiempo del módulo con errores: 00000000
  Desplazamiento de excepción: 00000000
  Código de excepción: c0000005
  Datos de excepción: 00000008
  Versión del sistema operativo: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  Id. de configuración regional: 8202
  Información adicional 1: 0a9e
  Información adicional 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Información adicional 3: 0a9e
  Información adicional 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

i haven't been able to fix, I tried disabling, enabling DEP using cmd Nombre del evento de problema: BEX
  Nombre de la aplicación: SpaceEngine.exe
  Versión de la aplicación: 0.9.8.0
  Marca de tiempo de la aplicación: 579b9616
  Nombre del módulo con errores: StackHash_0a9e
  Versión del módulo con errores: 0.0.0.0
  Marca de tiempo del módulo con errores: 00000000
  Desplazamiento de excepción: 00000000
  Código de excepción: c0000005
  Datos de excepción: 00000008
  Versión del sistema operativo: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  Id. de configuración regional: 8202
  Información adicional 1: 0a9e
  Información adicional 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Información adicional 3: 0a9e
  Información adicional 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789


i tried enabling dep disabling it, used Cmd, Dlls, compatiblity mode, Everything there's out in internet
anyone knows how to fix it?
sorry, My english ain't best.
 
User avatar
aFinapple
Astronaut
Astronaut
Posts: 50
Joined: 29 Oct 2017
Location: Europa

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

02 Feb 2019 09:34

I've already posted something like this before but ever since I upgraded from a Pentium G4560 and a GTX 1050Ti, to a Ryzen 5 2600 and a RX 580, I've had no performance increase, and if anything my performance went down in SpaceEngine. But the thing is that I can run most games with ultra settings at 60fps but If i set SpaceEngine to LOD 1 and Loading Speed 1, I get 20-30 frames avg., and when I had my old system it was in the 40's. So can anyone help me?
"You're capable of such beautiful dreams, and such horrible nightmares. You feel so lost, so cut off, so alone, only you're not. See, in all our searching, the only thing we've found that makes the emptiness bearable, is each other.”- Carl Sagan
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1383
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

02 Feb 2019 13:20

PiTGame, please use https://pastebin.com/ to post your se.log file, which is located in your SpaceEngine/system/ folder, and give us here the address of the file.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
PiTGame
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 02 Feb 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

02 Feb 2019 16:31

[quote="Mosfet"][ref]PiTGame[/ref], please use [url=https://pastebin.com/]https://pastebin.com/[/url] to post your [b]se.log[/b] file, which is located in your [b]SpaceEngine/system/[/b] folder, and give us here the address of the file.[/quote]

here:https://pastebin.com/jwmGzMHD
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1383
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

03 Feb 2019 05:54

PiTGame, your computer as far as I can see doesn't meet minimum requirements needed for running SpaceEngine (OpenGL 3.3).
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
PiTGame
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 02 Feb 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

04 Feb 2019 08:17

[quote="Mosfet"][ref]PiTGame[/ref], your computer as far as I can see doesn't meet minimum requirements needed for running SpaceEngine (OpenGL 3.3).[/quote]

still, Idk why it gives me the BEX error, i already played some games with heavier requirements if that helps someway

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest