Page 73 of 73

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 09 Jul 2018 14:15
by Porrima
[quote="Mosfet"]I'm sorry, [ref]Porrima[/ref], but how exactly you change those names, via wiki info editing?[/quote]

Right click on star, info, edit, change the name.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 09 Jul 2018 15:00
by JackDole
Porrima wrote:
Source of the post Maybe. Silly as it sounds, if the name of the system, which shows on the main screen as you fly around, starts with a greek letter or a number, you cannot rename it to something else. If it doesn't, you can.

That can not be the reason. Because as I said, it works for me.
scr00005.jpg

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 09 Jul 2018 18:27
by Porrima
[quote="JackDole"][quote="Porrima"][post]21475[/post] Maybe. Silly as it sounds, if the name of the system, which shows on the main screen as you fly around, starts with a [b]greek letter [/b]or a [b]number[/b], you cannot rename it to something else. If it doesn't, you can. [/quote]
That can not be the reason. Because as I said, it works for me.
scr00005.jpg[/quote]

But does it still work when you fly far away from the star, far enough that you see other stars all around? Or does the name change for you too?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 09 Jul 2018 22:28
by JackDole
Porrima wrote:
Source of the post But does it still work when you fly far away from the star, far enough that you see other stars all around? Or does the name change for you too?

Sorry, you're right. I only had names for suns enabled. Not for stars. When I enable names for stars, the original name appears.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 15 Jul 2018 12:05
by Bluepy
Hello everyone,

I just created an account here because I've recently built a new PC and wanted to enjoy the game in 4K resolution. Here are the main specs:
i7-8700k
GTX 1080 Ti w/ latest WHQL drivers (398.36)
16GB of RAM

Problem, ever since I got this PC running, the software keeps crashing after a while. I decided to monitor the GPU with GPU-Z, and noticed it will crash once reaching ~8.2 GB of vram. The 1080 Ti has 11 GB, so I'm confused since dedicated memory isn't even full.

Just before the game crashes, black tiles appear on procedural planets as I fly over them. Then it freezes and often, screen goes black (but doesn't go in sleep mode and backlight is still on) and I have to unplug, then plug back the DP cable to get an image again.

System RAM doesn't get full either as the game takes ~2.8 GB before crash.

I've looked quickly in this topic as well as in the forum section, and haven't seen people talking about this GPU in particular. And I hope mine isn't defective.
Is there a reason the game would crash like this? Is it the engine unable to handle more and failing to allocate and crashing? Is it a driver issue?
Is it documented, has this happened to anyone?

Thanks in advance!

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 17 Jul 2018 01:10
by thefliris
[img]https://imgur.com/a/OFDCPSv[/img]
I keep getting this annoying issue. The UI buttons don't appear and they are replaced by black rectangles.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 17 Jul 2018 02:41
by JackDole
thefliris wrote:
Source of the post I keep getting this annoying issue. The UI buttons don't appear and they are replaced by black rectangles.

You can open the 'main-USER.cfg' in an editor and enter the name of your favorite skin in the section 'Interface' under the parameter 'Skin'.
// Interface settings
Interface
{
    Language                "eng"    // interface localization
    Skin                    "Minimalistic Black"        // interface skin

For me this is 'Minimalistic Black'.
(The 'main-user.cfg' is located in the 'config' directory of your SpaceEngine installation.)

But as there may still be more errors in the 'main-user.cfg', it is a good idea to simply delete the file. You may also want to delete the 'save-user.cfg'.

If that does not help, you'll need to reinstall SpaceEngine.
But, definitely install SpaceEngine in an empty folder! This means that after uninstalling the old version, delete all remaining files in the folder. Preferably. delete the whole folder!