Page 68 of 80

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 May 2018 14:08
by GlorifiedPig
A much simpler fix for #7:

[img]https://i.imgur.com/tTKaaci.jpg[/img]

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 12 May 2018 14:17
by GlorifiedPig
[quote="GlorifiedPig"]A much simpler fix for #7:

[img]https://i.imgur.com/tTKaaci.jpg[/img][/quote]
For some reason the BBCode isn't working correctly, if you're too lazy to copy paste the link, here you go:

https://i.imgur.com/tTKaaci.jpg

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 13 May 2018 00:16
by JackDole
GlorifiedPig wrote:

I saw the post on reddit. It solved my problem. Thank you.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 13 May 2018 02:24
by Palauan
Hello, Gas giants are completely blacked out for me. Why?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 13 May 2018 06:42
by Mosfet
Palauan wrote:
Hello, Gas giants are completely blacked out for me. Why?

did you disable atmosphere and clouds from the panel on the right, perhaps?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 14 May 2018 06:23
by nguyentj
Hello,

I am trying to install Space Engine but i keep running into an error. 
It says that all of these openal32.dll libtiff3.dll vorbisfile.dll  are missing.

Thank you.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 14 May 2018 12:03
by JackDole
nguyentj wrote:
Source of the post I am trying to install Space Engine but i keep running into an error.
It says that all of these openal32.dll libtiff3.dll vorbisfile.dll  are missing.

If you want to install SpaceEngine 0.980_e, you must first install SE 0.980
Then you can extract SE 0.980_e into the SpaceEngine folder. SE 0.980_e is just a patch!

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 20 May 2018 17:56
by blane1257
I just finished installing the game and when i went to boot it up it crashed on the loading screen. it appears to crash when loading "generator textures."

im using a windows 7 with an amd processor and an ATI Radeon HD 5450 graphics card

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 21 May 2018 00:36
by JackDole
blane1257 wrote:
Source of the post I just finished installing the game and when i went to boot it up it crashed on the loading screen. it appears to crash when loading "generator textures."

Post your se.log. It is located in the system folder of your SpaceEngine installation. Since you can not yet make any attachments here (you need at least 10 posts), you can use pastebin.com and post the link here.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 21 May 2018 12:32
by blane1257

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 21 May 2018 15:08
by JackDole
blane1257, you could try to update your video driver. But your graphics card is so old that there is no completely new driver.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 21 May 2018 21:41
by blane1257
As far as i know, it's up to date. I'll do a double check tomorrow prob. I really just need a new graphics card more than anything.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 24 May 2018 05:13
by vlad01
I think you do. I looked up the specs and couldn't believe how slow it is and shocked as it's slow as a mid range cards from 2003 but made in 2010?

I have a AGP card from 2003 that's almost 2.5 x as fast.

I think you have 2 problems, its way too slow and the other is being a super low end card it would lack many of the features needed to render anything this modern.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 24 May 2018 22:18
by Wyddershins
I flew down and landed on the surface of a planet I found, and maybe five minutes after I'd landed, the ship model disappeared while I was controlling it. I spawned another Skylone, thinking that this would solve the issue, but it vanished seconds after I took control of it, too. The ship's still there, but for some reason it's invisible.

(I'm so sorry, I don't know how to upload a file directly but I have a pastebin link)
https://pastebin.com/M8XdqA1M

I don't know how to post a picture directly either, so here's a small Imgur album of the issue:
https://imgur.com/gallery/ONdmlud

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 25 May 2018 11:36
by Mr. Abner
Wyddershins wrote:
I flew down and landed on the surface of a planet I found, and maybe five minutes after I'd landed, the ship model disappeared while I was controlling it. I spawned another Skylone, thinking that this would solve the issue, but it vanished seconds after I took control of it, too. The ship's still there, but for some reason it's invisible.

(I'm so sorry, I don't know how to upload a file directly but I have a pastebin link)
https://pastebin.com/M8XdqA1M

I don't know how to post a picture directly either, so here's a small Imgur album of the issue:
https://imgur.com/gallery/ONdmlud

It's a known issue with some planets. Don't know all of the details (what type of planet, or atmosphere, etc., that causes it), but if you fly it back up above a certain altitude the ship will reappear.