Ultimate space simulation software

 
mxzrevman
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 08 Nov 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

08 Nov 2018 15:43

my"editor" icon is grayed out and i cant click on it
also the shift f2 function does not work either
any ideas why this is?
thanks
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1136
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

08 Nov 2018 16:47

mxzrevman, please use https://pastebin.com/ to post your se.log file, which is located in your SpaceEngine/system/ folder, and give us here the address of the file
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
 
Mr. Abner
Explorer
Explorer
Posts: 247
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

08 Nov 2018 22:04

If you have changed your video card hardware, it may be prudent to delete the cache folder before restarting SE.
 
alessandro
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 08 Nov 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

09 Nov 2018 00:39

here it is: https://pastebin.com/Xhf3dtU1
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1136
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

09 Nov 2018 02:31

alessandro, if you changed your card but your graphic drivers are the same as the old one, you may try like Mr. Abner suggested and delete the entire /cache subfolder under your SpaceEngine installation folder. It may sound dumb, but check also if you inadvertently disabled planets in the filters toolbar to the right.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
alessandro
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 08 Nov 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

09 Nov 2018 04:44

I've deleted the cache subfolder and now it works!
Thank you very much!  :D
 
Mrwaffles
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 15 Sep 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

10 Nov 2018 02:13

Hello.
I've been experiencing an annoying bug recently. Whenever I open space engine, it doesn't open. The music plays and everything but the window doesn't open. I've tried reinstalling it, running as an administrator, everything. I've found no similar reports of this bug on the internet so I just came here to post it. If anyone has any help on how to fix this, please post it
 
User avatar
JackDole
World Builder
World Builder
Posts: 1143
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

10 Nov 2018 03:08

Mrwaffles wrote:
Source of the post I've been experiencing an annoying bug recently.

Post your 'se.log'. The file is in the 'system' directory of your SE installation.
You can use Pastebin.com for this.
JackDole's Universe: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=71
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
skywalker66
Astronaut
Astronaut
Posts: 44
Joined: 31 Dec 2016
Location: Idaho, USA

Space Engine 0.9.8.0

11 Nov 2018 14:14

This error message appears right after Space Engine 0.9.8.0 was installed from the web for first time...I had uninstall the old edition of 0.9.8.0 first. The error message says: "Error loading texture generator shaders. Press Yes to run program with prodedural planets disabled. Press No to exit." The new edition did not load. Only the edition of 0.7.9.0 or earlier can download, no problem.
CPU: Intel Core i7-3770 3.4 GHz 4-Core Processor; RAM: Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3-2400 memory; GPU: EVGA GeForce GTX 960 4GB FTW Gaming ACX 2.0+; and Windows 10 64-bit
 
User avatar
JackDole
World Builder
World Builder
Posts: 1143
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

11 Nov 2018 23:10

skywalker66 wrote:
Source of the post This error message appears right after Space Engine 0.9.8.0 was installed from the web for first time...I had uninstall the old edition of 0.9.8.0 first.

When you reinstall SE, you must install it in an empty folder.
That means you have to delete all remaining files after deinstallation. It's best to delete the entire SpaceEgine folder, if it still exists.
JackDole's Universe: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=71
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
A-L-E-X
World Builder
World Builder
Posts: 1112
Joined: 06 Mar 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

13 Nov 2018 14:56

My new computer has some horsepower and can handle high settings so I was wondering if this is a good combo for a Ryzen 2700X/16 GB DDR4/GTX 1060 6 GB/500 GB SAMSUNG 970 EVO NVME SSD system.

se2r.jpg
 
Harold Meeker
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 14 Nov 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

14 Nov 2018 13:03

I have just installed Space Engine, and the screen looks like [url=file:///C:/Users/james/Pictures/Screenshots/Screenshot%20(77).png]this[/url] whenever I enter the planetarium.
[url=file:///C:/SpaceEngine/system/se.log]Here is the log.[/url]
[url=file:///C:/Users/james/Pictures/Screenshots/Screenshot%20(79).png]And here are my device specs.[/url]
 
Ken
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 13 Nov 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

14 Nov 2018 13:56

I am experiencing a bug or I did something wrong with the game I went to a planet an the Milky Way and a dropped something on my keyboard I don’t know what I did but every time I left click and drag left and right it goes up and down plz try to help me to fix this so I can get back exploring thank you
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1136
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

14 Nov 2018 15:22

Harold Meeker, please use https://pastebin.com/ to post your se.log file.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest