Ultimate space simulation software

 
渡鸦12345
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 28 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

28 Dec 2020 23:47

渡鸦12345 wrote:
Here is a weird Bug I encounter, I installed Space Engine on my portable SSD, when I open it in my labtop, the music player works fine, but when I open it on my desktop, I can't hear any sound effects or music. My version is 0.990.42.1830 beta.
Attachments
se.log
(129.47 KiB) Downloaded 15 times
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1500
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

29 Dec 2020 02:32

渡鸦12345 wrote:
Source of the post but when I open it on my desktop, I can't hear any sound effects or music.

Your desktop has issues with OpenAL software library, either it's not installed or it needs to be reinstalled.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
gtodd876
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 29 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

29 Dec 2020 16:24

Just downloaded this game on steam and it doesn't display in my VR headset only on the physical monitor. I can move the headset around and see the the view responds on the monitor that the game is working in VR mode but in the headset it's just the steam starting screen for VR.
headset is HP Reverb G2 and graphics card is a 3090. nvidia drivers are 456.55 ... can't update to the latest drivers as there are known issues that nvidia needs to fix. Please let me know how to proceed.
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

30 Dec 2020 04:16

Help please. Game loads up fine but I am trying to use with WMR VR
HP Reverb G2 but in the headset I can see the menu but it is overlayed with the SteamVr splash screen (mountains and grid on ground).. computer screen shows game properly but it doesn't show in headset. When I move headset the image on computer screen moves correctly as in VR (tracking).
 
gtodd876
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 29 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

30 Dec 2020 07:49

Onaflyer wrote:
Help please.   Game loads up fine but I am trying to use  with WMR VR
HP Reverb G2 but in the headset  I can see the menu but it is overlayed with the SteamVr splash screen (mountains and grid on ground)..  computer screen shows game properly but it doesn't show in headset.  When I move headset the image on computer screen moves correctly as in VR (tracking).

My issue is the same as this.
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

30 Dec 2020 15:59

This is what shows on the screen
Attachments
Screenshot_20201230-185257.png
Screenshot_20201230-185257.png (147.51 KiB) Viewed 288 times
 
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

30 Dec 2020 17:35

gtodd876 wrote:
Onaflyer wrote:
Help please.   Game loads up fine but I am trying to use  with WMR VR
HP Reverb G2 but in the headset  I can see the menu but it is overlayed with the SteamVr splash screen (mountains and grid on ground)..  computer screen shows game properly but it doesn't show in headset.  When I move headset the image on computer screen moves correctly as in VR (tracking).

My issue is the same as this.

Has it ever worked with your G2?  I just bought the game so this is first time trying to use it for me.
 
gtodd876
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 29 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

30 Dec 2020 18:56

Onaflyer wrote:
gtodd876 wrote:
Onaflyer wrote:
Help please.   Game loads up fine but I am trying to use  with WMR VR
HP Reverb G2 but in the headset  I can see the menu but it is overlayed with the SteamVr splash screen (mountains and grid on ground)..  computer screen shows game properly but it doesn't show in headset.  When I move headset the image on computer screen moves correctly as in VR (tracking).

My issue is the same as this.

Has it ever worked with your G2?  I just bought the game so this is first time trying to use it for me.

No it has not. I just bought the game as well and trying it for the first time. Hopefully someone from the space engine will be able to get back to us after the holidays.
 
flheight
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 31 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

31 Dec 2020 10:53

Hello,
I run both Manjaro linux and linux Mint on my computer (i7-4790S, 16Gb ram, RX580) and I've ran into trouble. Whenever I lauched SE, it crashed within seconds.
With some testing, I was able to find the problem (sort of) : SE is not working with Mesa 20.3.X nor the 21 developpement version from github but it is working perfectly fine with 20.2.X. I tried forcing specific OpenGL versions through steam launch options and change settings in main-user.cfg but that didn't help. Looking at se.log, I saw I crashed just before [MT] Physical  VRAM: ..., so I think my problem might be linked to the changes made in 20.3 to some VRAM related things (I'm not entirely sure, but I think Mesa 20.3 is the first version able to "fake" the amout of VRAM actually available).    
In the meantime, SE is still playable but I'm worried because I can't stay on 20.2.X forever. 
If anyone has an idea, that would help me very much ! If not, I'll submit a bug report to Mesa.
Here is the error I get from Wine/Proton, and I also linked my se.log pastebin :
"wine: Unhandled page fault on execute access to 0000000000000000 at address
0000000000000000 (thread 00d8), starting debugger..."

https://pastebin.com/7BtsVFTK

Have a good day and happy new year !
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

04 Jan 2021 15:45

Help please. Game loads up fine but I am trying to use with WMR VR

HP Reverb G2 but in the headset I can see the menu but it is overlayed with the SteamVr splash screen (mountains and grid on ground).. computer screen shows game properly but it doesn't show in headset. When I move headset the image on computer screen moves correctly as in VR (tracking).

Onaflyer - Pastebin.com
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

06 Jan 2021 15:35

Ok I figured it out for anyone else who has this problem. In Steam scroll down under tools and software, find "Windows mixed reality for SteamVR" right click properties and click"betas" to none.

Works and looks amazing with G2.
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

06 Jan 2021 15:41

Looks like this.
Attachments
IMG_20210106_064002779.jpg
IMG_20210106_064002779.jpg (83.65 KiB) Viewed 165 times
 
gtodd876
Observer
Observer
Posts: 4
Joined: 29 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

07 Jan 2021 14:41

Nice work Onaflyer!
 
Onaflyer
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

08 Jan 2021 02:58

:D Thanks,  just remember to turn beta back on for other games to work properly in the G2.  

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest