Page 50 of 50

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 19 Nov 2020 05:56
by Mosfet
Messier, this is how I see that brown dwarf. One of the screenshots is taken in HDR mode, the other in Auto mode. Luminosity of brown dwarfs is treated a bit differently from oher stars, it should be illuminated by the other star if you switch in HDR mode.

It could also be related to your graphic card, as your graphic drvers are very old (2017).
This is a link to the latest graphic drivers for your Geforce 940MX, windows 10 64bit english:
https://www.nvidia.com/Download/driverR ... 6629/en-us

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 19 Nov 2020 08:12
by Messier
Mosfet wrote:
Messier, this is how I see that brown dwarf. One of the screenshots is taken in HDR mode, the other in Auto mode. Luminosity of brown dwarfs is treated a bit differently from oher stars, it should be illuminated by the other star if you switch in HDR mode.

It could also be related to your graphic card, as your graphic drvers are very old (2017).
This is a link to the latest graphic drivers for your Geforce 940MX, windows 10 64bit english:
https://www.nvidia.com/Download/driverR ... 6629/en-us

Thanks man, I don't play very often with HDR on so I'll give it a whirl.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 19 Nov 2020 08:49
by Messier
It works!

So, would it mean that not being able to see Brown Dwarves in Auto-exposure is still a bug?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 19 Nov 2020 20:11
by JediTrekkie
Mosfet wrote:
JediTrekkie, can we see your se.log file? It's in your SpaceEngine\system\ folder 

here it is: 
se.log
(763.87 KiB) Downloaded 15 times

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 20 Nov 2020 23:33
by Space Nerd
Sorry if this is the wrong place to post this, but how to keep a separate install that won't be auto updated by steam?
I tried copying the SE folder to another location, but it's still running from steam.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 23 Nov 2020 00:39
by vlad01
What version of nvidia drivers are the newest that will run SE 0.991 without problems?


I just got serious sam 4 but my drivers are too old so I need to update but I recall someone saying the newer ones wont run SE?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 23 Nov 2020 04:00
by Mosfet
vlad01 wrote:
What version of nvidia drivers are the newest that will run SE 0.991 without problems?

You probably are referring to issues with recent drivers that 0.980 users have. As far as I know there are not peculiar issues with recent Nvidia drivers.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 23 Nov 2020 23:35
by vlad01
Thanks for that, I ended up trying one of the newest ones and everything works fine now.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 25 Nov 2020 02:41
by InterstellarTraveler
One of the basic problems (flaws) of the new 0.991 public beta
Testing a new beta version for SE now. One moment caused the most disappointment. With the search tool now is almost impossible to find a habitable earth-like (with earth-like size and earth-like mass) planet. I could not find any one, although [color=#00a0c6][font=roboto, sans-serif]I checked this in different galaxies, including the Milky Way. 
Only super-earths and even mega-earths with high gravity. I hope that this will be corrected.

[/font][/color]

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 25 Nov 2020 22:24
by Megamauz
Hey, I've been trying to play Space Engine, but lately it just crashes on "Intializing Engine", from the log file it seems that it can't find fonts. Could be it the problem because I have three keyboard layouts installed(ENG,RUS,JAP)?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Nov 2020 12:18
by JackDole
Megamauz wrote:
Source of the post Hey, I've been trying to play Space Engine, but lately it just crashes on "Intializing Engine", from the log file it seems that it can't find fonts. Could be it the problem because I have three keyboard layouts installed(ENG,RUS,JAP)?

The cause are probably some incorrect entries in the 'main-user.cfg'. Delete this file. (You can find it in the 'config' directory of SpaceEngine.)

SpaceEngine then creates a new 'main-user.cfg' file.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Nov 2020 16:42
by Megamauz
JackDole wrote:
Megamauz wrote:
Source of the post Hey, I've been trying to play Space Engine, but lately it just crashes on "Intializing Engine", from the log file it seems that it can't find fonts. Could be it the problem because I have three keyboard layouts installed(ENG,RUS,JAP)?

The cause are probably some incorrect entries in the 'main-user.cfg'. Delete this file. (You can find it in the 'config' directory of SpaceEngine.)

SpaceEngine then creates a new 'main-user.cfg' file.

That worked! Thank you!