Page 38 of 50

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 15 Apr 2020 18:28
by DiWz
How to remove this light from the planets is impossible to watch
Screenshot - https://imgur.com/ITd60Hk

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 15 Apr 2020 18:37
by DiWz
What is it with the sun how to fix it?
Screenshot - https://imgur.com/tj6Bn7B

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 15 Apr 2020 19:46
by Buho
In Flight Simulator mode, while in free move (no ship being controlled) using the spacecraft mode and drifting forward, when I click the toggle on the right side the message "Velocity vector: enabled" appears but no circle in the center of the screen appears.  This works fine in planetarium mode, just not in flight simulator mode.  I really would like that vector to be visible in flight simulator mode.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 15 Apr 2020 21:51
by JackDole
DiWz wrote:
Source of the post How to remove this light from the planets is impossible to watch

Set the camera mode to 'HDR'.
scr00853.jpg

(This overexposure for the other modes will probably be fixed in the next update from SE.)

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 15 Apr 2020 21:54
by JackDole
DiWz wrote:
Source of the post What is it with the sun how to fix it?

Post your 'se.log'. It is in the 'system' folder of SpaceEngine.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 16 Apr 2020 16:10
by soldies502
Hi. For whatever reason, when I attempt to start up SpaceEngine, it says its playing for like 1 moment then it just goes back to the [PLAY] button on the steam client. This randomly started happening a few months ago and I dont know why. SpaceEngine worked perfectly fine on my computer before then, but now it just refuses to start even after uninstalling and installing multiple times.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 16 Apr 2020 22:38
by Justrishi
Mosfet wrote:
Justrishi, please use https://pastebin.com/  to post your se.log file, which is located in your <SteamFolder>\steamapps\common\SpaceEngine\system folder, and give us here the address of the file.


Hey Mosfet,
This is Justrishi here. You can find my SE log here https://pastebin.com/XC0w8N7a . To save some trouble I was also able to find one of the exact reasons because of which my sound is not working at all. You can check line 77 for this matter. Please look into it as I am a great cosmology enthusiast and space engine has by far proven to be the best one to simulate cosmos out there.


Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 16 Apr 2020 22:39
by JackDole
soldies502 wrote:
Source of the post when I attempt to start up SpaceEngine, it says its playing for like 1 moment then it just goes back to the [PLAY] button on the steam client.

You could try starting SE directly. (The program in the 'system' folder of SpaceEngine.)

And does SpaceEngine come so far that it creates a 'se.log'? Then post it here. (It is in the 'system' folder of SpaceEngine.)

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 17 Apr 2020 10:26
by soldies502
I tried running SE directly from the system folder, and this came up: "The code execution cannot proceed because VCRUNTIME140.dll was not found. Reinstalling the program may fix this problem." No se.log was made.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 17 Apr 2020 10:33
by soldies502
So then, I download the needed .dll file and put it in the system folder, and then another error came up: "The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application." Any ideas?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 17 Apr 2020 11:52
by Mosfet
Justrishi wrote:
Hey Mosfet,
This is Justrishi here. You can find my SE log here https://pastebin.com/XC0w8N7a . To save some trouble I was also able to find one of the exact reasons because of which my sound is not working at all. You can check line 77 for this matter. Please look into it as I am a great cosmology enthusiast and space engine has by far proven to be the best one to simulate cosmos out there.

I see your problem. You have a pirated copy of an old version of SpaceEngine, my suggestion is to obtain an up-to-date version via this link.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 18 Apr 2020 18:13
by soldies502
Does anybody have any ideas about my problem I told above?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 18 Apr 2020 22:06
by JackDole
soldies502 wrote:
Source of the post Does anybody have any ideas about my problem I told above?

All I can think of is to completely reinstall SpaceEngine. That means uninstalling it and then deleting any remaining files in the SpaceEngine folder so that the folder is completely empty. And then reinstall it.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 18 Apr 2020 22:11
by soldies502
JackDole wrote:
soldies502 wrote:
Source of the post Does anybody have any ideas about my problem I told above?

All I can think of is to completely reinstall SpaceEngine. That means uninstalling it and then deleting any remaining files in the SpaceEngine folder so that the folder is completely empty. And then reinstall it.

I'll try that and see if it works.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 18 Apr 2020 22:20
by soldies502
And that didnt work either...oh well. I guess my computer isnt made for SpaceEngine or something.