Page 34 of 49

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 10:50
by JackDole
Propulsion Disk wrote:
Source of the post Okay I have a AMD/ATI in my computer, its not updated though, and I don't know how to switch to it... How do I do that?

You can try the method described here.
https://us.answers.acer.com/app/answers ... e-graphics

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 10:56
by JackDole
Jimmy Urgent wrote:
Source of the post I see. Do you have any idea if the graphics card is capable of running previous versions of Space Engine?

You have to try that. You can download the previous version of SE here: http://spaceengine.org/download/spaceengine/
(Scroll down a bit on the page.)
Or even older versions here: viewtopic.php?f=6&t=182

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 11:06
by Propulsion Disk
JackDole wrote:
Source of the post You can try the method described here.https://us.answers.acer.com/app/answers ... e-graphics

I changed my post and said I thought I did it, but I guess I didn't do it right... :(
I installed this other thing and uninstalled it once I read the thing in that link, because it replaced the AMD Radean settings!
I hoped that when I uninstalled it the settings would come back, but since they got "replaced", when I uninstalled it they were gone. (sorry...) can I get them back?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 14:25
by Mosfet
Propulsion Disk, last log you posted shows errors in some file, you should try and check local file integrity from the steam client, maybe something wasn't downloaded right.
from Steam Library, right-click on SpaceEngine > Properties > Local files > verify integrity of game files.
Propulsion Disk wrote:
Source of the post I installed this other thing and uninstalled it once I read the thing in that link

what did you install?
Can we have your computer specifications, brand and some identifying code?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 15:03
by Propulsion Disk
Mosfet wrote:
Source of the post from Steam Library, right-click on SpaceEngine > Properties > Local files > verify integrity of game files.

I don't see a steam library file, and from the actual steam library when I right click se nothing like that shows up...
Mosfet wrote:
Source of the post what did you install?Can we have your computer specifications, brand and some identifying code?

I installed the auto detector that you can find on the main page of AMDs website if you just scroll down to the bottom of the page, and I have the "Lenovo Ideacentre AIO 520-24AST 23.8-Inch All-in-One Desktop Computer (AMD A12-9720P 2.7GHz, 8GB RAM, 1TB 7200RPM HDD, Radeon R7, 10-Point Touchscreen, Windows 10 Home 64-Bit) F0D3000EUS", and the title here should say everything you would want to know. :)

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 15:23
by Jimmy Urgent
Version 0.98 runs on my computer just fine, so I’ll just stick with that for now. Thanks for the tips, @JackDole and @Mosfet

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 15:40
by Propulsion Disk
Propulsion Disk wrote:
Source of the post I don't see a steam library file, and from the actual steam library when I right click se nothing like that shows up...

NEVER MIND! validating now.
and there was one file that didn't download correctly, and I think I know why.
but anyway, back to how I get the AMD settings please. :)

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 15:46
by Mosfet
Your All-In-One desktop uses the same hardware of a laptop, this page:
https://www.amd.com/en/support/apu/amd- ... -9720p-apu
contains latest graphic drivers for your AMD card. If you used the auto-detect and install version, nothing wrong should have happened.
Unfortunately I don't have an AMD based computer around here, so I don't know what type of user interface you should see to enable the high performance graphics your computer provides. you should see a selection when you right-click on a software icon on your desktop like SpaceEngine.

As for Steam local file integrity:

Fig.01.jpg
Fig.01.jpg (60.98 KiB) Viewed 2009 times


Fig.02.jpg

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 15:56
by Mosfet
Jimmy Urgent wrote:
Source of the post Version 0.98 runs on my computer just fine, so I’ll just stick with that for now. Thanks for the tips, @JackDole and @Mosfet

No problem. By the way you have the exact same processor than Propulsion Disk up here, so you could check and update your graphic drivers from that same link, every now and then. Maybe some driver update could solve specific issues you encountered with SE 0990, judging by the release notes they do that often.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 26 Dec 2019 21:20
by Propulsion Disk
Alright everyone! I think I got everything about the graphics card to work now, but other then the bulges in the centers, most of the galaxies are just flat textures! here's my se.log again.
se.log
(141.06 KiB) Downloaded 181 times

and an unrelated subject, how do I install solar system HD?

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 29 Dec 2019 04:34
by SerMojoMann
Upon clicking the button to select a video codec or attempting to export video, the game crashes without notice. Graphics have been set to minimal.
System specifications: AMD R9 380X, Intel i7 3770, 16 GB RAM.
SpaceEnginelog is here.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 29 Dec 2019 05:40
by Astronus
I have been using SpaceEngine 0.990 since August 2019 but only since a few days ago has the game started to act really weird. A few minutes after launching the game, it begins to render many artifacts on the screen. Planets start glowing like stars, rocky worlds have tiles on them and bright orbs appear randomly on the screen. Even the main menu page of the game displays these glitches. I have posted some images below. Please advice me on how to fix this. 

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 29 Dec 2019 14:12
by VoyagerX
there are two things i recently spotted.
-it happens to me with the pillars of creation. when i go around one of them the dark clouds that compose them just disappear.
-i think there has been a grammar mistake in the title of one of the locations in the locations option. Go to "Locations" and look for the title that literally says: "WOH G64 - one of the biggest star known". I think the correct form would be "WOH G64 - one of the biggest known stars".
An example brought from wikipedia is this next phrase: "UY Scuti (BD-12 5055) is a red supergiant in the constellation of Scutum. It is one of the largest known stars by radius and is also...". It uses the word large instead of big meaning only its physical size i think.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

Posted: 30 Dec 2019 08:17
by Deoxys_0
Is there any documentation for adding new terrain textures to Space Engine for usage in custom palettes? I have attempted to do so myself but I was unable to find any documentation nor get it working. The closest I got was getting the new textures to show up in the palette editor in Space Engine itself, but they were completely black.

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

Posted: 30 Dec 2019 18:16
by Transit7
Hello,
I downloaded SE recently and the planets are not showing when I go to a planet, it doesn't appear. I searched other reddit entries to see if anyone is having the same issue as I am and I've seen people replying saying to go to install directory (by default C drive) and delete the cache folder and reboot. Which I did and the problem persists. Also my drivers are up to date. Here is my log file: https://pastebin.com/iQeE9zMH

Thank you!!