Ultimate space simulation software

 
User avatar
SCP-10492
Astronaut
Astronaut
Posts: 40
Joined: 18 May 2019
Location: Earth

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Jun 2019 21:14

flrpf13 wrote:
OK, here is my log file.
https://pastebin.com/LHG8Tkfx

But I don't know how to attach images :-(

When you post ten posts, you can upload files.
Does anybody really look at this?
 
flrpf13
Observer
Observer
Posts: 6
Joined: 13 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Jun 2019 21:19

[quote="SCP-10492"][quote="flrpf13"]OK, here is my log file.
[url=https://pastebin.com/LHG8Tkfx]https://pastebin.com/LHG8Tkfx[/url]

But I don't know how to attach images :-([/quote]
When you post ten posts, you can upload files.[/quote]

wow. I did not know that. Thank you.
And.... Images too?
 
User avatar
SCP-10492
Astronaut
Astronaut
Posts: 40
Joined: 18 May 2019
Location: Earth

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Jun 2019 21:23

Hello! I had a problem with SpaceEngine: the water on the planet had textured seams. Is that why I turned on texture compression? This did not occur in 0.9.8.0e.

Here are my screenshot and log file:
Attachments
se.log
(488.06 KiB) Downloaded 19 times
scr00000.png
Does anybody really look at this?
 
User avatar
default0.0player
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 28
Joined: 27 May 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

14 Jun 2019 22:47

The reflection of the Shuttle is strange
scr00000.jpg

scr00002.jpg
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1349
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 01:13

Nates wrote:
Source of the post Program loads and then immediately crashes - can't seem to solve problem.

There are new drivers for your graphic card, you can try and update:
https://www.nvidia.com/Download/driverR ... 5874/en-us
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1349
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 01:59

Darkfire wrote:
Source of the post I launch Space Engine, and the planet does not have its rings anymore. It can only have rings under a certain limit of parameters.

Top right planet is from your script, placed as it is around Tau Ceti (it could be different from yours since it's not the same star). The script is placed under \addons\catalogs\planets\. Is it the same?
Bottom left is the same planet, with some ring parameters changed with the planet editor, then exported. For what I can see the results are consistent with my changes.
scr00004.jpg

Since there has been a program update, take a look again and see if something changed.

P.S: You can use https://pastebin.com/ to post your scripts until you'll have permissions to attach files.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
exceru
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 15 Jun 2019
Location: Far far away

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 02:42

Don't know if this belongs in here, but when exporting a cube map with the PRO DLC the clouds of the galaxy get blurry as they get refreshed each time you click on export. I haven't found a way to keep them sharp, which is really annoying.
 
coolingclock8
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 15 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 03:24

Spiral galaxy ESO 510-G13 appears as a purple and black assortment of particles.

[img]https://media.discordapp.net/attachments/270729105371037708/589396316451504148/unknown.png?width=1356&height=676[/img]
 
User avatar
razezar
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 14 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 07:02

Hi all,

There seems to be issues with a couple of the functions not working at all, specifically half of the time functions. :

- Reverse Time
- Reset Time
- Manual Time entry into the time display field.

Other time functions such speeding up / slowing down / resetting time scale are working fine.

The things that I have tried to no avail is remapping & resetting to default the key-activated functions, as well as updating Steam and the video card drivers. When mapping a different, working function to these same keys (e.g. mapping a working function to 'J' or 'CTRL'+'\' ), the functions work as per usual which would suggest that the keyboard and its drivers are okay.

All functions are still working fine as always in pre-Steam versions. I am using Windows 7 with a wireless Microsoft Keyboard 800.

Thanking in advance for any insight / fix.
 
User avatar
SCP-10492
Astronaut
Astronaut
Posts: 40
Joined: 18 May 2019
Location: Earth

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 08:30

My friend encountered a bug while playing SpaceEngine. His black hole and accretion disk are not displayed on the screen, but jet is here. My friend really wants to see black holes. Hardware products can be seen in the log file, he has upgraded the graphics card driver to the latest version, and has verified the integrity of the game file.

Thank you for your hard work. I believe SpaceEngine will do better and better!

se.log on Pastebin : https://pastebin.com/SpJxMvEc
Attachments
se.log
The log file
(45.15 KiB) Downloaded 20 times
screenshot.jpg
Screenshot
Does anybody really look at this?
 
imbamakaber
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 11 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 12:07

[quote="imbamakaber"]Hello, 

Instantaneously purchased and installed, however I am unable to start it.

Steam: Application load error 3:0000065432
Any ideas?

Reference: https://www.reddit.com/r/spaceengine/co ... 000065432/[/quote]

Any update on this type of error / situation?
 
LucasMV
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 15 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 17:58

I can't set LandLOD to higher than 1, when I try to do it with the console it tells me the value is restricted between -1 and 1. Anyone knows how can I solve this? 
 
User avatar
SCP-10492
Astronaut
Astronaut
Posts: 40
Joined: 18 May 2019
Location: Earth

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 18:26

LucasMV wrote:
I can't set LandLOD to higher than 1, when I try to do it with the console it tells me the value is restricted between -1 and 1. Anyone knows how can I solve this? 

The 0.990 modification of the planetary geomorphology system now has a maximum value of 1, but its effect is much better than the 0.9.8.0 value of 2 (console set landlod 2).
Does anybody really look at this?
 
LucasMV
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 15 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 20:24

[quote="SCP-10492"][quote="LucasMV"]I can't set LandLOD to higher than 1, when I try to do it with the console it tells me the value is restricted between -1 and 1. Anyone knows how can I solve this? [/quote]
The 0.990 modification of the planetary geomorphology system now has a maximum value of 1, but its effect is much better than the 0.9.8.0 value of 2 (console set landlod 2).[/quote]

I see, that's great then. Thanks for answering!
 
Nates
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 14 Jun 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Jun 2019 21:00

[quote="Mosfet"][quote="Nates"][post]29875[/post] Program loads and then immediately crashes - can't seem to solve problem.[/quote]
There are new drivers for your graphic card, you can try and update:
https://www.nvidia.com/Download/driverR ... 5874/en-us[/quote]

Thank you for looking into this, Mosfet - I really appreciate the help

Nvidia's GeForce Experience app tells me that my card does have the most current drivers. Their website says that the driver you linked is the most recent one, but when I try to install it, the install fails and I get an error message saying that the driver from the website isn't compatible with my hardware.

I performed a clean install of Windows this afternoon, made sure it was fully updated, re-downloaded drivers and Steam and Space Engine, and confirmed that the results are still the same. SE file from the most recent crash is here: https://pastebin.com/bvJQHEJr

Is there anything else that might be the culprit?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest