Ultimate space simulation software

 
User avatar
ksymeon
Observer
Observer
Posts: 5
Joined: 26 Jul 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

29 Jul 2020 01:33

OK. Did a bit of more debugging and I think I found the issue and a workaround:
- Re-installed SE
- took a vanilla backup of the common/SE folder
- launched (#1), worked! (btw, I can't seem to control my camera with the spacenavigator, i get into a constant spin)
-- now, I have 3x 4K monitors, so at this point I moved my main window to the middle monitor (SE opens on the left one which is the main windows display)
- exited SE
- launched again (#2), DIDN'T work
- removed \joy_3Dconnexion_KMJ_Emulator.cfg and \joy_SpaceNavigator.cfg
- launched again (#3), DIDN't work
- removed ALL config files (back to vanilla install)
- launched again (#4), SE opens on my main display on the left, DOES work! (we are on to something)
-- resized my window, but left SE on the left-hand side monitor
- launched again (#5), SE opens on main display on a resized window, WORKS!!!! (we are definitely on to something - definitely not the 3dconnexion suspicion)
- moved the window to middle monitor, still resized smaller, exited
- launched again (#6), SE opens now on middle monitor, DOESN'T work!!!!
- moved the "Non responding" window to left monitor (main), and closed SE
- launched again (#7), SE wants to open on middle monitor despite having moved it to the left one, DOES not work
- edited "main-user.cfg" and set     WindowPosX/Y to 0
- launched again (#8), SE opens on (0,0) left monitor, and as expected it now WORKS!!

I repeated this a couple of times and I can guarantee now that when the position of my window is beyond the x-coordinate of my first monitor, things get nasty. My workaround is to move the window to my main display with an X coordinate between (0, 3840) in order to ensure the next time it will work.

Happy that I can still enjoy SE, but maybe something to be fixed here?

Thanks
 
User avatar
earth
Space Tourist
Space Tourist
Posts: 28
Joined: 27 Apr 2020

procedural generation bug 0.990

01 Aug 2020 17:13

please fix this bug with tidal locking i found this planet around a y brown dwarf and the brown dwarf was around a red dwarf and they where planets around the brown dwarf and here is one of them
Attachments
scr00000.jpg
 
SpaceBro
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 06 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

06 Aug 2020 03:51

Glitching textures of the planets. Sometimes, when I play SE and fly close to the planets, the textures start to glitch: pieces of the planet start to move in different places, some parts start to glow like a star, etc. I reintsalled the game many times, but it still happens
scr00007.jpg
scr00012.jpg
 
vlad01
Pioneer
Pioneer
Posts: 476
Joined: 02 May 2018

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

06 Aug 2020 19:42

Have you made sure "texture compression" is unchecked?

I recall having something like this happen when I had it enabled.
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1864
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

06 Aug 2020 20:57

SpaceBro wrote:
Source of the post Glitching textures of the planets. Sometimes, when I play SE and fly close to the planets, the textures start to glitch: pieces of the planet start to move in different places, some parts start to glow like a star, etc. I reintsalled the game many times, but it still happens

Delete the 'cache' folder in the SpaceEngine directory.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
KIPP_TARS
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 11 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

11 Aug 2020 03:06

Hi, I am kinda new to Space Engine's website. I have a problem with viewing earth, its sea level is very low and most continents have these gigantic coastlines lol. I tried searching on google about this problem but no one else seemed to have it.
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1864
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

11 Aug 2020 04:33

KIPP_TARS wrote:
Source of the post I have a problem with viewing earth, its sea level is very low and most continents have these gigantic coastlines lol.

Do you mean this?
scr01122.jpg

Everyone has this problem with the earth in SE 0.990. It's because of the textures. There will be an update for this at some point.
But I can't tell you when.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
silicon86
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 12 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

15 Aug 2020 15:35

CubeMap not running - help?

Hello!
I'm somewhat new to the SpaceEngine community and have been attempting to use CubeMap to create some custom planet textures. (for reference, I'm on Windows 10). I have successfully downloaded CubeMap and all of the additional necessary .dll files. I'm also using Irfanview (as I've seen it commonly reccomended by community members) to convert my .png square maps to .raw files so that CubeMap can use them. I've also created a custom .ccf file specific to my tester map, and I've been following the instructions at [color=var(--newCommunityTheme-linkText)][font=Noto Sans, Arial, sans-serif]http://spaceengine.org/manual/making-addons/planet-textures/ as closely as I can. Unfortunately, whenever I try and run the application from the command line, I get this error:[/font][/color]

[font=Noto Sans, Arial, sans-serif][color=inherit]Image[/font][/color]
Application error: The application was unable to start correctly (0xc000007b).

I've done a lot of googling, as well as searching across the subreddit (where I posted a duplicate of this question) and this forum, but I haven't found anything that's worked yet. I've tried restarting my computer, running from an administrator mode command line prompt, running CubeMap in compatibility mode, running compatibility troubleshooter, updating my .NET framework, and checking my OS for updates (I am fully up to date). I still get this same error every time, and have absolutely no idea how to fix it. If anyone else has had the same issue, I could really use some help with this! Not sure what I'm doing wrong.
 
User avatar
ettore_bilbo
Explorer
Explorer
Posts: 192
Joined: 11 Nov 2016
Location: Italy

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

19 Aug 2020 02:50

With the latest update I have some problems with the star browser... When I perform a search with multiple parameters in a range of over 200/250 light years the browser gets stuck... it keeps alternating different values for the total number of stars, without ever starting the search.
strangely, the only way I've found to make this work is to start a video recording...
Attachments
scr00361.jpg
se.log
(161.75 KiB) Downloaded 55 times
 
piping
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 19 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

19 Aug 2020 15:32

Pressing info on gas giants in the solar system crashes the game ,it lags for a second than crashed back to desktop ,anyone else having this issue ? Also when i land on earth with shift+g and go out graphic glitch occurs where the surface texture is blocked out,strange bug .
 
shadeslayer
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

21 Aug 2020 05:11

Hi
I was wondering if anyone could help me figure out why I cannot save locations via the locations dialog box in the latest release? Nothing happens when I hit the save button.
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1483
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

21 Aug 2020 23:24

Try again, then close the program and upload here your se.log, you'll find it in spaceengine /system folder
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
EASON
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 25 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

25 Aug 2020 11:36

I updated all the drivers that I can update, but I still cannot open SpaceEngine. I copied the SE file here-https://pastebin.com/VVT2p6gv
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1483
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

26 Aug 2020 00:29

Your file is not available. You should be able to upload it here by simply using the "Add files" button at the bottom.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
| My mods: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=80 | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 12gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram |
 
EASON
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 25 Aug 2020

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

26 Aug 2020 03:10

I can’t open SpaceEngine in Steam. I updated all my drivers and deleted all the files yesterday. I downloaded it again, but the problem still exists. Ask for help. I uploaded the compressed SE file.
Attachments
se.zip
I can’t open SpaceEngine in Steam. I updated all my drivers and deleted all the files yesterday. I downloaded it again, but the problem still exists. Ask for help. I uploaded the compressed SE file.
(429.88 KiB) Downloaded 46 times

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest