Ultimate space simulation software

 
Walibi
Observer
Observer
Posts: 7
Joined: 22 Aug 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 10:25

do you mean the file named se?
 
Walibi
Observer
Observer
Posts: 7
Joined: 22 Aug 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 10:28

just so you know i've never been able to open space engine
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1713
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 10:46

Walibi wrote:
Source of the post just so you know i've never been able to open space engine

What kind of computer do you have? Which graphics card? How old is your computer?
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
Walibi
Observer
Observer
Posts: 7
Joined: 22 Aug 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 10:50

i have an rtx 2070
 
Walibi
Observer
Observer
Posts: 7
Joined: 22 Aug 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 11:18

and its a pc and its new
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1713
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 11:34

Walibi wrote:
Source of the post i have an rtx 2070

Do you have the latest Nvidia graphics card driver? Version 436.02? Maybe that's the problem. I heard that some people have problems with this driver. SpaceEngine crashes with this driver at startup!
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
Walibi
Observer
Observer
Posts: 7
Joined: 22 Aug 2019

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 11:38

yeah i just looked up online im going to try change version
 
Mr. Abner
Pioneer
Pioneer
Posts: 375
Joined: 08 Jun 2017
Location: Mississauga

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 14:40

Mosfet wrote:
Source of the post At the moment we can't use a procedural object as ParentBody ...

I don't think I've seen this mentioned before. Certainly explains all of my problems.
 
A-L-E-X
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1913
Joined: 06 Mar 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 15:55

JackDole wrote:
Walibi wrote:
Source of the post i have an rtx 2070

Do you have the latest Nvidia graphics card driver? Version 436.02? Maybe that's the problem. I heard that some people have problems with this driver. SpaceEngine crashes with this driver at startup!

I just installed that driver today and had no problems, aside from the time it took to rebuild the shader cache on first install, which is normal.
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1423
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 16:01

Walibi wrote:
do you mean the file named se?

Yes.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1713
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

22 Aug 2019 20:42

A-L-E-X wrote:
Source of the post I just installed that driver today and had no problems, aside from the time it took to rebuild the shader cache on first install, which is normal.

I also have no problem with this driver.
But some people have.
I assume it depends on what graphics card you have. Or maybe not, maybe it has some other mysterious reason.
Here is a discussion about it: https://old.reddit.com/r/spaceengine/co ... _starting/
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
A-L-E-X
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1913
Joined: 06 Mar 2017

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

23 Aug 2019 12:54

JackDole wrote:
A-L-E-X wrote:
Source of the post I just installed that driver today and had no problems, aside from the time it took to rebuild the shader cache on first install, which is normal.

I also have no problem with this driver.
But some people have.
I assume it depends on what graphics card you have. Or maybe not, maybe it has some other mysterious reason.
Here is a discussion about it: https://old.reddit.com/r/spaceengine/co ... _starting/

It could be that we both completely erase all traces of the previous driver before installing the new one.  I always select that option prior to install.  It means we have to leave all driver settings to default, but that is fine, it is better to do a clean install rather than have traces of the old driver remaining.
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1713
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

23 Aug 2019 13:09

A-L-E-X wrote:
Source of the post I always select that option prior to install.

I not.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
Manuel19890402
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 04 Jul 2017
Location: Zapopan

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

24 Aug 2019 14:07

Hello, recently i have issues to run spaceengine. I have an RTX-2060 (Driver version 436.02)  gpu and when i try to run it, it show loading screen for about 1 second and then closes, reviewering selog file, This seems to be when the opengl engine is being loaded (log file attached). I hope you can help me solve this bug if someone has already happened. 
Regards.
Attachments
se.log
se log file
(1.12 KiB) Downloaded 29 times
Manuel Mora
 
User avatar
Mosfet
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1423
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.990

24 Aug 2019 15:39

Manuel19890402, latest Nvidia graphic drivers are causing the issue with SpaceEngine in some hardware combinations. Until this is solved, the solution is to revert to previous graphic drivers.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest