Page 1 of 1

Anomalous Brown Dwarf planets temperatures

Posted: 02 Jan 2018 22:08
by zhar22
Im creating a system with a Brown dwarf as a companion star at over 1000 AU from a binary A class main sequence system, the Brown Dwarf and its companion planets are a copy and past of a procedurally generate system where the first planet is a terra with a temperature around 20c, but once the brown dwarf is placed in orbit at a 1000 AU of the binary pair the temperature of the terra planet jumps to 932c. So I'm thinking this might be a bug as the brown dwarf is far too far for light from the binary stars to have a significant if any effect on the brown dwarf and its companions. 

Hope this brings to attention a possible bug.

Anomalous Brown Dwarf planets temperatures

Posted: 10 Jan 2018 16:37
by aFinapple
I would recommend next time you put something like this in the Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0, but if you could supply the .sc file maybe I could look over it and try and fix it (if it is not a bug)

Cheers! :D

Anomalous Brown Dwarf planets temperatures

Posted: 13 Jan 2018 07:32
by Victorbrine Orionis
Try changing the green house temp and maybe change the atmo composition? Usually that's how I fix my temperature problems.

Anomalous Brown Dwarf planets temperatures

Posted: 22 Feb 2018 22:38
by zhar22
Ok ill add a .sc file, It makes no sense that a brown dwarf radiating at 200c would increase a moon with atmosphere temperatures to 1000c when as a gas giant of a similar mass the moon was at -50c. I ran the same set up on universe sandbox and the moon had a temperature of around 4c.

Anomalous Brown Dwarf planets temperatures

Posted: 23 Feb 2018 17:35
by Himself
I suspect it's some sort of anomalous tidal heating. That's still a little buggy in this version as I understand. I had a similar problem when I tried to make a ternary planet-moon system.