Ultimate space simulation software

 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1062
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

General questions about SpaceEngine

04 Jun 2018 05:25

N0B0DY wrote:
Source of the post keep asking this question too many times and you will be rebuked by the moderator(s).

LOL
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
Nebulax
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Sep 2017

General questions about SpaceEngine

04 Jun 2018 05:37

[quote="Mosfet"][quote="N0B0DY"][post]20740[/post] keep asking this question too many times and you will be rebuked by the moderator(s).[/quote]
LOL[/quote]

I saw it, I didn't want to get involved in the subject, I suppose it will be a novatillo managing forums and if not, he has made a mistake, but come on, I don't care, they close my account, because I believe another one, they block my ip, I do it from another device, I stop giving them coverage in post, forums, channels, social networks etc..
Let's just not make a big deal out of this, peace.
We are in our right, it goes with education, with solid arguments of why etc; and more so when they are telling us to donate our own money xd.
That's a crazy reaction, really.
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1062
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

General questions about SpaceEngine

04 Jun 2018 06:30

As a rule of thumb, moderators job is not to set forums on fire, just ensure that all users follow Forum rules. Those same rules apply to moderators, of course, and they suggest specific actions in case of doubtful moderation behavior.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
N0B0DY
Explorer
Explorer
Posts: 156
Joined: 09 Dec 2016

General questions about SpaceEngine

04 Jun 2018 07:50

I am not a moderator but that is what I have come to understand from people's reactions in previous occasions. No one is making a big fuss about this except those who misinterpret posts..
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1062
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy
Contact:

General questions about SpaceEngine

04 Jun 2018 09:16

As for your question, Nebulax, I see nobody directly answered to you, despite you asked about it many times.
I don't have an answer, but I guess that if SpaceEngineer or someone else from staff would have known the answer, such date would have been announced already, don't you think?
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
Gnargenox
World Builder
World Builder
Posts: 602
Joined: 11 Dec 2016
Location: 179° 56′ 39.4″ +0° 2′ 46.2″ @ 7,940 ± 420 pc

General questions about SpaceEngine

04 Jun 2018 12:00

Why do Barycenters have a mass and radius when Space Engine doesn't compute gravity?
Last edited by Gnargenox on 05 Jun 2018 07:48, edited 1 time in total.
CPU: AMD FX-8350 8 core processor 4GHz / GPU: GeForce GT 730 @ 1920x1080, 60Hz with 1GB adapter RAM / RAM: Patriot Signature 4GB 1600MHz 240-Pin DDR3 (only 2GB work, don't buy it) / Motherboard: MSI 970 Gaming MS-7693
 
Nebulax
Observer
Observer
Posts: 8
Joined: 30 Sep 2017

General questions about SpaceEngine

05 Jun 2018 00:27

[quote="Mosfet"]As for your question, [ref]Nebulax[/ref], I see nobody directly answered to you, despite you asked about it many times.
I don't have an answer, but I guess that if SpaceEngineer or someone else from staff would have known the answer, such date would have been announced already, don't you think?[/quote]


I agree, although most users do not ask for an exact date of such a day.
More like a phrase like "expected next year" or "before 2018".
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Author of SpaceEngine
Topic Author
Posts: 725
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

General questions about SpaceEngine

05 Jun 2018 02:26

Release is expected this year on Steam. I can't give the exact date, because developing the app is not like building a road. Then you build a road, you may measure your average speed, say 1 mile per day, then divide the remaining distance onto this speed and obtain number of days left. Developing app is not a linear process, so no extrapolation can be used. I don't know how much time it will take for, say, implementing procedural generation of raymarched nebulae, which new problems will arise, and how much time it will take to solve them.
 
Macronicus
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 139
Joined: 25 Jan 2018

General questions about SpaceEngine

05 Jun 2018 07:33

SpaceEngineer wrote:
Release is expected this year on Steam.


Still gonna release it on this website and not require steam?

SpaceEngineer wrote:
I don't know how much time it will take for, say, implementing procedural generation of raymarched nebulae, which new problems will arise, and how much time it will take to solve them.


Is that were your at? If so, then im excited to see those nebulas get ray marched.
To a Galaxy billion light-years away from a Dark World.
 
User avatar
Zero_Industria
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 28 Dec 2016
Location: Industria, Ind System, Andromeda

General questions about SpaceEngine

07 Jun 2018 00:40

So I've been following SE for a while now and I finally learned how to edit stars and planets in the script. However I've come across an issue. Even though I've managed to make a star in the engine I can't seem to move it. I've tried using the script typed up in the manual but the star "Mono" does not appear.

Script for star I'd like to move:
► Show Spoiler


Script suggested by manual:
► Show Spoiler


I'm using WordPad to edit the scripts. Am I simply not copying the script properly?
All hail the Industrian Empire! May her glory rain down upon all like beams of light!
 
User avatar
JackDole
World Builder
World Builder
Posts: 1051
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

General questions about SpaceEngine

07 Jun 2018 04:18

Zero_Industria wrote:
Source of the post So I've been following SE for a while now and I finally learned how to edit stars and planets in the script. However I've come across an issue. Even though I've managed to make a star in the engine I can't seem to move it. I've tried using the script typed up in the manual but the star "Mono" does not appear.

You can not use a procedural star - like "RS 8474-1357-7-842714-370" - as ParentBody.
Unless you have previously exported this star and saved it under this name.
 
User avatar
Zero_Industria
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 28 Dec 2016
Location: Industria, Ind System, Andromeda

General questions about SpaceEngine

07 Jun 2018 11:44

I have. I exported it, renamed it, and opened it back up to discover it has been placed randomly. There doesn't appear to be a method of editing the location of procedural star scrips. At least, I'm not capable of discerning it. I'm merely trying to determine what I'm doing wrong with the suggested script.
All hail the Industrian Empire! May her glory rain down upon all like beams of light!
 
User avatar
JackDole
World Builder
World Builder
Posts: 1051
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

General questions about SpaceEngine

07 Jun 2018 12:27

Zero_Industria wrote:
Source of the post I have. I exported it, renamed it, and opened it back up to discover it has been placed randomly. There doesn't appear to be a method of editing the location of procedural star scrips. At least, I'm not capable of discerning it.

You need to create a StarBarycenter for the system. For example:
StarBartycenter "RS 8474-1357-7-842714-370 BC"
{
    RA 16.2156 // Random value
    Dec -21,378 // Random value
    Dist 243.52 // Random value
}

This script belongs in the folder 'addons\catalogs\stars' !

Then you have to change the 'ParentBody' to "RS 8474-1357-7-842714-370 BC" for your exported star.
This script belongs in 'addons\catalogs\planets'.

( The 'addons\catalogs\stars' folder usually contains only such short scripts with the star's position. It is possible to add some extra parameters to the script, for example 'Class' or 'AbsMagn', and it is possible to create a 'Star' instead of a 'StarBarycenter' there.
For example:
Star "Name of the Star"
{
    RA 16.2156 // Random value
    Dec -21,378 // Random value
    Dist  352.24 // Random value
   
    Class "G2"
    AppMagn 12.5
}

)

But the best is, you put the actual star in the 'addons\catalogs\planets' folder.
 
User avatar
Zero_Industria
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 28 Dec 2016
Location: Industria, Ind System, Andromeda

General questions about SpaceEngine

07 Jun 2018 14:16

Thank you for the help JackDole, I'm sure I'll be able to get it to work eventually.
All hail the Industrian Empire! May her glory rain down upon all like beams of light!
 
User avatar
N0B0DY
Explorer
Explorer
Posts: 156
Joined: 09 Dec 2016

General questions about SpaceEngine

14 Jun 2018 14:00

Whilst controlling a spacecraft and after selecting a target, is it possible to reset target to none somehow? Thanks in advance for any suggestion.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest