Free planetarium

  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
 
User avatar
skywalker66
Observer
Observer
Posts: 19
Joined: 31 Dec 2016
Location: Post Falls, Idaho, USA

General questions about SpaceEngine

31 Jul 2017 11:07

Where may I learn how to do or write Pak files?
CPU: Intel Core i5-3470k 3.2 GHZ 4-Core Processor; RAM: Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3-2400 memory; GPU: EVGA GeForce GTX 960 4GB FTW Gaming ACX 2.0+; and Windows 10 64-bit
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 426
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

General questions about SpaceEngine

31 Jul 2017 13:13

skywalker66 wrote:
Source of the post Where may I learn how to do or write Pak files?

'.pak' files are only renamed '.zip' files.
You only need to have the same folder structure as in the 'addons' directory within this '.zip' file:
catalogs
        planets
        stars
        ....

And so on.
 
User avatar
spaceguy
Explorer
Explorer
Posts: 175
Joined: 30 Dec 2016

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 08:36

How do you increase the Screen resolution for Windows mode? I can only change Window's size and I can't even change the Fullscreen resolution even while in Fullscreen mode...
Attachments
9edc34832f3154699bb1adcd0c719e29.jpg
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 426
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 09:06

spaceguy wrote:
Source of the post How do you increase the Screen resolution for Windows mode? I can only change Window's size and I can't even change the Fullscreen resolution even while in Fullscreen mode...

In window mode, you can make the window bigger than the desktop.
With the Alt key and the left mouse button you can move the window.
Attachments
BiggerWindow.jpg
scr00057.png
 
User avatar
spaceguy
Explorer
Explorer
Posts: 175
Joined: 30 Dec 2016

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 09:09

JackDole wrote:
spaceguy wrote:
Source of the post How do you increase the Screen resolution for Windows mode? I can only change Window's size and I can't even change the Fullscreen resolution even while in Fullscreen mode...

In window mode, you can make the window bigger than the desktop.
With the Alt key and the left mouse button you can move the window.

Isn't that highly tedious though? Alt key + left mouse to move to parts of the screen I can't see constantly?
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 426
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 09:12

spaceguy wrote:
Source of the post Isn't that highly tedious though

Unfortunately yes. But otherwise it is not possible. And it should actually be used only to create screenshots in higher resolution.
 
User avatar
spaceguy
Explorer
Explorer
Posts: 175
Joined: 30 Dec 2016

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 09:15

JackDole wrote:
spaceguy wrote:
Source of the post Isn't that highly tedious though

Unfortunately yes. But otherwise it is not possible. And it should actually be used only to create screenshots in higher resolution.

Extremely unfortunate for a game like SE not supporting higher resolution in Windows mode without having to gigantisize it. :(
 
Spector
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 01 Aug 2017
Location: Greece

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 12:56

Will there be some sort of "creating" your OWN solar system? Adding stars, planets etc. and seeing what happens in real-time.
 
User avatar
gamadh
Observer
Observer
Posts: 18
Joined: 03 Jan 2017

General questions about SpaceEngine

01 Aug 2017 15:45

I realized that when you use a spacecraft and escape the gravity of a nearby planet, and enter interplanetary space, it is no longer possible to rely on telemetry, why? I wanted to be able to travel between planets in the same way that the man arrived in the moon or the probes arrive on other planets, I want to use warp only for interstellar / intergalactic travel, is a conventional interplanetary flight system planned? like an ksp or more complex?                

sorry for my english 
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 426
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

General questions about SpaceEngine

02 Aug 2017 01:01

Spector wrote:
Source of the post Will there be some sort of "creating" your OWN solar system? Adding stars, planets etc.

Look here: CREATING A STAR and here: CREATING A PLANET
 
Spector
Observer
Observer
Posts: 2
Joined: 01 Aug 2017
Location: Greece

General questions about SpaceEngine

02 Aug 2017 02:49

JackDole wrote:
Spector wrote:
Source of the post Will there be some sort of "creating" your OWN solar system? Adding stars, planets etc.

Look here: CREATING A STAR and here: CREATING A PLANET

No, I mean some sort of "Simulation" or "Sandbox". And by "real-time" I mean that when adding a Black Hole, to see it "sucking" everything right when I hit "play".
This suggestion is a change to the current Editor system.
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 299
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

General questions about SpaceEngine

02 Aug 2017 04:48

Spector, SpaceEngine is not a physics simulator, and probably never will be. That's not what the engine is built to do, and it would be a huge amount of work to make that happen. If you want to do things like that, play Universe Sandbox.
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
Gaters
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 07 Aug 2017

General questions about SpaceEngine

12 Aug 2017 01:16

Critical error - Obsolete OpenGL version.

I am receiving the following message on trying to start Space Engine:

You have Obsolete OpenGL version (1.1).
Update your graphics card driver or install compatible hardware.

My graphics card is an AMD Radeon HD 7970M(Linked). The driver software is 17.10.3211.1031-170704a-316 030C-CrimsonReLive
My graphics card software is up-to-date and says that it has OpenGL version 6.14.10.13476


SE is set to use the Radeon graphics card, but I still get the critical error.


Please see the attached log file.

LOG FILE:
SpaceEngine Version 0.9.8.0 beta

STARTING
[MT] Scanning data directories
[MT] Data directory "data"
[MT] Data directory "addons"
[MT] Loading script "config/main-def.cfg"
[MT] Loading script "config/main-user.cfg"
[MT] Loading  image "data/textures/common/splash03.jpg"
[MT] 20 localizations found
DONE

INITIALIZING OPENGL
[MT] Vendor:   Microsoft Corporation
[MT] Renderer: GDI Generic
[MT] Driver version: 1.1.0
[MT] OpenGL version: 1.1.0
[MT] GLSL   version: 0.0
[MT] Extensions: NONE
[MT] CRITICAL ERROR: Old OpenGL version (1.1.0). Aborting startup.
DONE

DESTROYING UNIVERSE
[MT] Destroying planets
[MT] Destroying stars
[MT] Destroying nebulae
[MT] Destroying clusters
[MT] Destroying galaxies
DONE

FINISHED


Any advice would be greatly appreciated. Thank you
 
Octaver
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 12 Aug 2017

General questions about SpaceEngine

12 Aug 2017 10:49

How are new songs chosen and selected to be added to the game? I am putting together an album that will fit with the game and am just curious.

Thanks.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest