Ultimate space simulation software

 
User avatar
evildrganymede
Astronaut
Astronaut
Topic Author
Posts: 58
Joined: 17 Jan 2018

Is there (or can we have) a "Hide all GUI" button?

14 Feb 2018 10:28

Is there currently a "Hide all GUI" toggle button that hides (and brings back) all the buttons, toolbars, info text, etc from the screen? I know that F11 takes a screenshot without all that but that's not what I'm asking for - I think it would be nice to have a way to just instantly hide or show all of the overlaying stuff for taking videos, streaming, or just generally flying around without all that clutter, without having to manually hide multiple toolbars etc. 

If this is in 0.9.8.0 already, could someone please tell me where it is?
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1007
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy

Is there (or can we have) a "Hide all GUI" button?

14 Feb 2018 12:21

Sure, there is such a feature. Use CTRL + ~ to hide all or part of information on screen.
You will find a text file with a list of commands in the docs\ folder of your SpaceEngine installation, or by pressing, uhh, F8 if I remember correctly to see and edit current key combinations in-game.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
evildrganymede
Astronaut
Astronaut
Topic Author
Posts: 58
Joined: 17 Jan 2018

Is there (or can we have) a "Hide all GUI" button?

14 Feb 2018 12:30

Thanks, that's useful to know but that doesn't quite go all the way - it hides the info text but the crosshairs are still visible and the sidebars are still there. I was after a way to quickly toggle getting rid of *everything* except the view (like what you get in an F11 screenshot). 
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 1007
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy

Is there (or can we have) a "Hide all GUI" button?

14 Feb 2018 13:22

Sidebars have a pin-unpin button (search for a circle).
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
evildrganymede
Astronaut
Astronaut
Topic Author
Posts: 58
Joined: 17 Jan 2018

Is there (or can we have) a "Hide all GUI" button?

14 Feb 2018 14:16

Yes, I know that, but you have to pin/unpin them individually each time. What I'm asking for (since it apparently doesn't exist) is a single button that can be bound to make all of the GUI elements - text, crosshairs and toolbars - appear or disappear, which would make that a lot easier to do. 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest