Page 2 of 4

JackDole's Universe 0.990

Posted: 03 Jul 2019 23:30
by JackDole
A-L-E-X wrote:
Source of the post How are the ones on this page different from the ones you made earlier?

I have made 'Terra' planets with life from them.

A-L-E-X wrote:
Source of the post Also what is the difference between the Goblin here and the earlier one (which I also reinstalled).

The orbital data is a bit more up to date.

A-L-E-X wrote:
Source of the post should I delete your shaders from 099

Actually, it can not hurt to keep the shaders because they should have an older date than the new ones. For safety's sake, I would still remove them.

A-L-E-X wrote:
Source of the post Also how do I go to certain coordinates in SE in the new version?

You can enter in the console:
Select "Earth"
Goto {Lat -29.9 Lon -71.25 HeightKm 1000}

JackDole's Universe 0.990

Posted: 04 Jul 2019 00:17
by JackDole
Addon to the World Ship Addon  :D

I made two additional 'Control' planets, at the 'poles', where the rings cross.
scr00074 (2).jpg

Put the script in 'addons\catalogs\planets'.
ControlWorlds.sc
(8.49 KiB) Downloaded 36 times

JackDole's Universe 0.990

Posted: 04 Jul 2019 22:50
by A-L-E-X
JackDole wrote:
A-L-E-X wrote:
Source of the post How are the ones on this page different from the ones you made earlier?

I have made 'Terra' planets with life from them.

A-L-E-X wrote:
Source of the post Also what is the difference between the Goblin here and the earlier one (which I also reinstalled).

The orbital data is a bit more up to date.

A-L-E-X wrote:
Source of the post should I delete your shaders from 099

Actually, it can not hurt to keep the shaders because they should have an older date than the new ones. For safety's sake, I would still remove them.

A-L-E-X wrote:
Source of the post Also how do I go to certain coordinates in SE in the new version?

You can enter in the console:
Select "Earth"
Goto {Lat -29.9 Lon -71.25 HeightKm 1000}


JD, I am getting a weird error when I press the tilde key ` to get into the console?  Does 0990 have a different entry point to get into the console?
For the rest, I did as you advised, kept the old shaders with 0980e and added the new planets!

edit- that was good advice to delete the old shaders!  They kept me from getting into the console- once I deleted them from 0990 the console started working :)

Also, I see that you have a pair of brown dwarfs in this thread, are the WISE stars not included by default in SE?  I shall add them but wanted to make sure they already weren't in 0990 first.  They dont have any planets do they?

edit- I searched for it and see that it is already in 0990? Or is your version different, and if so in what way?

JackDole's Universe 0.990

Posted: 04 Jul 2019 23:38
by JackDole
A-L-E-X wrote:
Source of the post I am getting a weird error when I press the tilde key ` to get into the console?

The ` is not the tilde! This is the tilde ~!

A-L-E-X wrote:
Source of the post Also, I see that you have a pair of brown dwarfs in this thread, are the WISE stars not included by default in SE?

The 'Wise' addon was a fix for an incorrect entry in SpaceEngine. It is no longer necessary in the latest beta version, as this bug has apparently been corrected in SpaceEngine.

JackDole's Universe 0.990

Posted: 05 Jul 2019 00:55
by A-L-E-X
Thanks JD, and the console problem is now fixed because I deleted the old customized shaders lol.  When I had them installed, trying to go to the console would kick me back out to the SE start up menu!

The accent mark thing and the tilde thing seem to be the same key, I dont ever use either except for SE (which makes it easier to remember!)

JackDole's Universe 0.990

Posted: 05 Jul 2019 01:15
by A-L-E-X
I wanted to play around and I went to Mt Everest's coordinates.

 Mount Everest/Coordinates

27.9881° N, 86.9250° E

I came up with this- is this how it's supposed to look?  Maybe it's because I have saturation, contrast and sharpness turned all the way up?  I see a whole lot of white lol, and when I move around sometimes the whole screen is filled with white!

scr00193.jpg

JackDole's Universe 0.990

Posted: 05 Jul 2019 01:39
by JackDole
Possibly.
scr00072.jpg

And my thread is only for my addons and for questions about my addons.

JackDole's Universe 0.990

Posted: 05 Jul 2019 01:49
by A-L-E-X
Sorry JD, thanks for the help!  I should turn down my settings a bit, although they really do make the colors pop on other worlds!

JackDole's Universe 0.990

Posted: 10 Jul 2019 02:14
by JackDole
Donut world

The sun is called D'Atar, the 'planet' is called D'nut.
scr00030.jpg
scr00032.jpg
scr00032 (2).jpg

https://i.imgur.com/5CwjwoO.gifv
Image
(Actually, the torus consists of 30 objects plus an invisible object for the center.)
DonutWorld.pak
(77.87 KiB) Downloaded 39 times
(Put in the 'addons' folder.)

The addon needs a fast computer.

JackDole's Universe 0.990

Posted: 13 Jul 2019 19:56
by Space Nerd
Yeah, I loaded the fictional ones and I got two b's and two c's in 0.99.
Works flawlessly in 0.98 however.

JackDole's Universe 0.990

Posted: 13 Jul 2019 23:48
by JackDole
Space Nerd wrote:
Source of the post  I loaded the fictional ones and I got two b's and two c's

That's because SE 0.990 in the latest version already contains the planets.
Use this file:
TeegardensFictionalV2.pak
(3.23 KiB) Downloaded 23 times

It removes the double planets.

JackDole's Universe 0.990

Posted: 14 Jul 2019 23:33
by SuperMarioFan126
What if there was an alternate universe where Earth wasn't the planet that developed life, but its moon did? (assuming it could hold a very thick atmosphere, its very weak gravity would say otherwise)

JackDole's Universe 0.990

Posted: 01 Aug 2019 10:36
by JackDole
Some asteroids ...

6312 Robheinlein
5748 Davebrin
5099 Iainbanks
25924 Douglasadams
18610 Arthurdent
3582 Cyrano
                     (Cyrano de Bergerac)

AsterSFAuthors.sc
(4.97 KiB) Downloaded 15 times
(Put in 'addons\catalogs\planets'.)

JackDole's Universe 0.990

Posted: 01 Aug 2019 10:53
by A-L-E-X
JD, I heard on the news today that a planetary collision was observed in another solar system and it created a new moon (like how ours was created), do you have any info about this or a possible add-on for it?

JackDole's Universe 0.990

Posted: 01 Aug 2019 11:28
by JackDole
A-L-E-X wrote:
Source of the post I heard on the news today that a planetary collision was observed in another solar system

Where did you get that? Do you have a source for this?