Free planetarium

 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 298
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Online spacecraft editor

11 Jul 2017 16:58

Some textures are buggy, communications main frame does not display (0.9.8.1). Ignore custom main emis texture.

Image
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

11 Jul 2017 23:25

HarbingerDawn wrote:
Some textures are buggy, communications main frame does not display (0.9.8.1). Ignore custom main emis texture.

Image


nothing this. How did it happen?
Texturex should be unpacked from payload_SE_031.zip and located at addons\textures\spacecraft\modules, \payld_mods
Models located at addons\models\spacecraft\modules, \payld_mods
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

11 Jul 2017 23:32

Marko S. wrote:
I made one ship in the online version, but it seems that I can't add it in the game. I tried everything, but no success. In the first post here by SpaceEngineer it says that just .sss file needs to be modified and that's it. Do I also need textures folder or something? I was just following the instructions. Thanks! :)


You must copy the .sss file to SpaceEngine\addons\models\spacecraft\

in file .sss must be specified (it is a text file)
Class "Starship"
Pack "SpaceEngine"
Faction "SHW Corp"
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 298
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 00:25

Never mind, it works ok in 0.9.8.0. It must be a bug in the beta.
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 01:36

I check it in 0.9.8.1 build 8

In build 9 other directory or format dds?

UPD. editor-sc.zip updated,
fix bug with export to SSS, resave SSS
 
User avatar
HarbingerDawn
SE Team Member
SE Team Member
Posts: 298
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 04:32

ePayload wrote:
Source of the post In build 9 other directory or format dds?

Directory format has not changed, and I'm pretty sure that dds format has not changed either.
Ryzen 7 1700 OC to 3.8 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 980 Ti 6144 MB VRAM
Posts on old forum: 8717
 
User avatar
Marko S.
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 133
Joined: 02 Jul 2017
Location: Serbia

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 10:22

ePayload wrote:
Marko S. wrote:
I made one ship in the online version, but it seems that I can't add it in the game. I tried everything, but no success. In the first post here by SpaceEngineer it says that just .sss file needs to be modified and that's it. Do I also need textures folder or something? I was just following the instructions. Thanks! :)


You must copy the .sss file to SpaceEngine\addons\models\spacecraft\

in file .sss must be specified (it is a text file)
Class "Starship"
Pack "SpaceEngine"
Faction "SHW Corp"


I know that. That's exactly what I did before. I also tried following instruction from the official site, with textures. I'm probably going to solve it by myself eventually. Thank for the help anyway. :)
Specs: Ram: 8gb | Vram: 1gb | Graphics card: AMD Radeon | Hard-drive: 1tb | Processor: AMD Athlon X4 750 Quad Core Processor | CPU: 3.40 GHz | OS: Win 10 and XP (lol) |
We use time just to orientate through space.
 
User avatar
problemecium
Astronaut
Astronaut
Posts: 65
Joined: 30 Dec 2016

Online spacecraft editor

12 Jul 2017 15:51

YES! Circular side segments! An awesome feature I didn't know I needed all along.
There is a minor bug though: If you add a circular section and then move the ship with the < and > keys, it transformographagizes itself into a hexagonal section and clips through stuff.
ᴩʀoʙʟᴇᴍᴇᴄɪᴜᴍ﹖
Formerly known as "parameciumkid."
 
User avatar
ePayload
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 12 Dec 2016

Online spacecraft editor

14 Jul 2017 03:07

updated offline editor, any bugfixed, reload by the same links

editor-sc.zip
payload_SE.zip
 
User avatar
N0B0DY
Astronaut
Astronaut
Posts: 69
Joined: 09 Dec 2016

Online spacecraft editor

28 Jul 2017 10:39

Some questions:
1.Is it possible to set specific RCS/shunting engine(s) to function as main engine(s) and if so how?
2. Is it possible to set docking ports / points in the editor?
 
Cinderwolf
Observer
Observer
Posts: 12
Joined: 08 Aug 2017

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 00:10

I seem to be running into a problem with my first test ship not showing up in the SE game.
I exported the .sss and edited using Notepad + +
I placed it into the E:\Games\SpaceEngine\addons\models\spacecrafts directory.
I'll include the first paragraph of code in case I'm missing something here (since I don't know what's what, I copy/pasted some of the values in your example in the first post to this thread):

Name    "FirstShip" 
Class   "Planetship"
Pack   "SpaceEngine"
Faction   "Aliens" 
Mass     21860000
MainEngines     1613.906678865508
RetroEngines     0
CorrEngines     0
HoverEngines 0.0
Hyperdrive   true
Aerodynamics false
Length   294.9072
Offset  (0 0 0)
Quat   (1 0 0 0)
Albedo   0.3
Exposure 2
Color   (1 1 1)
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 426
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 02:14

Cinderwolf wrote:
Source of the post I placed it into the E:\Games\SpaceEngine\addons\models\spacecrafts directory

Maybe this is the error. The name of the folder is 'spacecraft' - without 's' at the end - not 'spacecrafts'.
The same is true for 'textures\spacecraft'.
 
Cinderwolf
Observer
Observer
Posts: 12
Joined: 08 Aug 2017

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 09:48

JackDole wrote:
Cinderwolf wrote:
Source of the post I placed it into the E:\Games\SpaceEngine\addons\models\spacecrafts directory

Maybe this is the error. The name of the folder is 'spacecraft' - without 's' at the end - not 'spacecrafts'.
The same is true for 'textures\spacecraft'.

That did it! I was sure there was supposed to be an 's' in there... thank you so much! :)
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 426
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 10:42

Cinderwolf wrote:
Source of the post I was sure there was supposed to be an 's' in there...

In older SE versions it was 'spacecrafts', with 's' at the end.
 
User avatar
Marko S.
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 133
Joined: 02 Jul 2017
Location: Serbia

Online spacecraft editor

09 Aug 2017 12:47

JackDole wrote:
Cinderwolf wrote:
Source of the post I was sure there was supposed to be an 's' in there...

In older SE versions it was 'spacecrafts', with 's' at the end.

I was reading this by accident and I solved my problem that I posted long time ago here. I wasn't touching the spacecraft since then. And I stumbled upon this. It looks like I also had 'spacecrafts' folder. And I was trying everything to make it work when I made spacecraft. Looks like there was only that 's' at the end.
Anyway, thanks JackDole!
Specs: Ram: 8gb | Vram: 1gb | Graphics card: AMD Radeon | Hard-drive: 1tb | Processor: AMD Athlon X4 750 Quad Core Processor | CPU: 3.40 GHz | OS: Win 10 and XP (lol) |
We use time just to orientate through space.

Who is online

Users browsing this forum: PuzzySlayer9000 and 2 guests