Ultimate space simulation software

 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1830
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Help with creating Mods and Addons

03 Jul 2020 21:03

Jadyndar, by the way, I would like to know which language (or languages) the names for your planets come from?

When I enter the names in Google Translate, I get a different source language for each term. Of course, Google Translate does not provide a translation for the terms.

I myself use a method in which I look for terms from mostly Celtic languages, such as Welsh or Irish, and then change them slightly.
For example, the translation of "The First World" is: "An chéad domhan" and then I make it "An'Cheadhain".
Or "The Fat Planet" = "An pláinéad saille" = "An'Sai".
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
Jadyndar
Observer
Observer
Posts: 3
Joined: 03 Jul 2020

Help with creating Mods and Addons

03 Jul 2020 23:01

JackDole wrote:
Jadyndar, by the way, I would like to know which language (or languages) the names for your planets come from?

When I enter the names in Google Translate, I get a different source language for each term. Of course, Google Translate does not provide a translation for the terms.

That's probably because all the names in the system come from the most widely-spoken language on Askath, which is fictional. I've published a description of it here if you're curious enough to want to know more, but to save time, here's what the planet names mean:

Vïnträŋk = vïntaikeilem räŋ = herald of the day
Askath (properly spelled Äskäţ) = ä́sk(ai)-(z)äţ = land-world
Kirb = bright
Ḑafkei = chaser
Oţţau = burning
Voget = creeping
Paŋgjø = one who hides
Ķäķi = farthest

The local cluster's name, Pekolomh, simply means "neighborhood". Eventually I'll name all the giant planets' regular moons so they aren't simply e.g. "Voget IV", but that's all I have planned as far as naming is concerned. Right now, I'm focused on completing Askath's custom textures...
 
SpaceEngine
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 17 Aug 2020

Help with creating Mods and Addons

17 Aug 2020 12:16

Как создать свои города с самого начала можно в личку ?
 
User avatar
JediTrekkie
Astronaut
Astronaut
Posts: 72
Joined: 04 May 2017
Location: Gliese 581 g

Help with creating Mods and Addons

24 Sep 2020 01:15

In 0.990, when trying to create ocean worlds, how do I get it to register as a "Superoceanic" rather than just "Oceanic"?
(and what's the difference?) 
 
User avatar
JackDole
Star Engineer
Star Engineer
Posts: 1830
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Help with creating Mods and Addons

24 Sep 2020 06:28

JediTrekkie wrote:
Source of the post In 0.990, when trying to create ocean worlds, how do I get it to register as a "Superoceanic" rather than just "Oceanic"?
(and what's the difference?)

The size. Or the mass. If you give the planet more than twice the mass of the earth, it should be 'Super', if you give more than 10 times the mass of the earth (I think) it will be 'Mega'.
JackDole's Universe 0.990: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=546
JackDole's Archive: http://forum.spaceengine.org/viewtopic.php?f=3&t=419
JackDole: Mega structures ... http://old.spaceengine.org/forum/17-3252-1 (Old forum)
 
User avatar
JediTrekkie
Astronaut
Astronaut
Posts: 72
Joined: 04 May 2017
Location: Gliese 581 g

Help with creating Mods and Addons

26 Sep 2020 00:52

JackDole wrote:
JediTrekkie wrote:
Source of the post In 0.990, when trying to create ocean worlds, how do I get it to register as a "Superoceanic" rather than just "Oceanic"?
(and what's the difference?)

The size. Or the mass. If you give the planet more than twice the mass of the earth, it should be 'Super', if you give more than 10 times the mass of the earth (I think) it will be 'Mega'.

I'm trying to change the subclass (or whatever it's called). Right now its a "Temperate Oceanic Superaquaria" but I'm trying to get it to be a "Temperate Superoceanic Superaquaria".

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest