Free planetarium

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
 
User avatar
HarbingerDawn
Astronaut
Topic Author
Posts: 56
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Help with creating Mods and Addons

29 Nov 2016 04:44

You can find information about creating mods and addons here.

If you still need help with something, post about it in this thread.
Ryzen 7 1700 OC to 3.5 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 970 4096 MB VRAM
 
User avatar
ahoop
Observer
Posts: 5
Joined: 26 Nov 2016
Location: Mississippi

Troubleshooting and bug reports - SpaceEngine 0.9.8.0

18 Dec 2016 20:51

I don't know what parameters I need to change to get rid of all these islands, peninsulas, and land bridges.
Eran.sc
(4.5 KiB) Downloaded 21 times
Attachments
scr00056-min.png
se.log
(49.04 KiB) Downloaded 19 times
Custom Gaming PC (Desktop)
Proc: Intel Core i7-4790K CPU. VC: NVIDIA GeForce GTX 960. RAM: 16 GB. OS: Windows 10.
 
User avatar
HarbingerDawn
Astronaut
Topic Author
Posts: 56
Joined: 22 Aug 2016
Location: CT, USA
Contact:

Help with creating Mods and Addons

19 Dec 2016 14:27

ahoop, have you read this?
Ryzen 7 1700 OC to 3.5 GHz, 32 GB DDR4 RAM, GTX 970 4096 MB VRAM
 
User avatar
kham132
Space Tourist
Posts: 23
Joined: 05 Nov 2016

Help with creating Mods and Addons

23 Dec 2016 20:53

How do you remove a planet with the Remove parameter, like you would do with stars? Or is that not possible?
 
User avatar
Ostarisk
Astronaut
Posts: 47
Joined: 02 Nov 2016
Location: Mimas Crater Base

Help with creating Mods and Addons

23 Dec 2016 22:36

kham132 wrote:
Source of the post How do you remove a planet with the Remove parameter, like you would do with stars? Or is that not possible?

It is possible.
use this in your planet/star script:

Remove "ObjectName" {ParentBody "ParentName"}

The ParentBody parameter for the most part is obsolete, so you may delete it. The only time you should use this is when there are two or more catalogued objects with the same name.
My Mods(Old Forum)
My Mods(New Forum)
"I think of space not as the final frontier but as the next frontier. Not as something to be conquered but as to be explored." - Neil Degrasse Tyson
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Posts: 242
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

Help with creating Mods and Addons

28 Dec 2016 07:08

Ostarisk wrote:
Source of the post The ParentBody parameter for the most part is obsolete, so you may delete it. The only time you should use this is when there are two or more catalogued objects with the same name.

This is not true, you must always use it in the planets catalog. Without ParentBody, script is incorrect and you will have an error in the log.
 
User avatar
An'shur
Observer
Posts: 13
Joined: 26 Dec 2016
Location: Universe

Help with creating Mods and Addons

28 Dec 2016 13:48

Hello, I am creating some planets and moons and I have encountered an odd problem. I want to change one parameter in the sc. file of one of my creations. The parameter is tropics latitude and width (I want to change these to influence the global distribution of life). The planet does react to changing these, but after shutting down SE and starting again, the changes don't take effect, but the parameters are changed in the sc. file..
I aslo have a question. I don't know if it is a glitch, but I have manually changed ColorDesert (or similar parameter) to black and the clouds have also turned black (which, strangely, I welcome in one particular case), however, I would like to know how to change clouds color manually. I also do not know what code may a specific color have, code like for example this one: (0.800, 0.680, 0.500, 0.000). Wouldn't be much of an issue in RGB.
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Posts: 242
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

Help with creating Mods and Addons

29 Dec 2016 10:38

An'shur wrote:
Source of the post The planet does react to changing these, but after shutting down SE and starting again, the changes don't take effect, but the parameters are changed in the sc. file..

Do you mean that it reacts in the editor? Editor doesn't save changes into file.
An'shur wrote:
Source of the post I aslo have a question. I don't know if it is a glitch, but I have manually changed ColorDesert (or similar parameter) to black and the clouds have also turned black (which, strangely, I welcome in one particular case), however, I would like to know how to change clouds color manually.

There must be parameters colorClouds0 ... colorClouds3, but their reading from the script seems was lost in the source code... I fixed this for the next update. If not initialized form the script, they become white on terra and oceania, and receives values from the colorDesert on other types of planets.
 
User avatar
An'shur
Observer
Posts: 13
Joined: 26 Dec 2016
Location: Universe

Help with creating Mods and Addons

29 Dec 2016 11:52

SpaceEngineer wrote:
An'shur wrote:
Source of the post The planet does react to changing these, but after shutting down SE and starting again, the changes don't take effect, but the parameters are changed in the sc. file..

Do you mean that it reacts in the editor? Editor doesn't save changes into file.
An'shur wrote:
Source of the post I aslo have a question. I don't know if it is a glitch, but I have manually changed ColorDesert (or similar parameter) to black and the clouds have also turned black (which, strangely, I welcome in one particular case), however, I would like to know how to change clouds color manually.

There must be parameters colorClouds0 ... colorClouds3, but their reading from the script seems was lost in the source code... I fixed this for the next update. If not initialized form the script, they become white on terra and oceania, and receives values from the colorDesert on other types of planets.

Yes, it reacts in the editor and even after exporting, the values are changed in the sc. file as I want them. But when starting Space Engine and editing the planet, the values ingame are back as I don't want them to be.. Even after manually rewriting tropicLatidude and tropicWidth in the file, the planet doesn't change.
About the clouds, the planet is a desert.
 
User avatar
Starlight Glimmer
Space Pilot
Posts: 99
Joined: 02 Nov 2016

Help with creating Mods and Addons

14 Jan 2017 12:25

I have been having issues while creating my system. First off the orbital periods are absurdly long and I don't know why, The Titan planet has an absurdly thin atmosphere, and I don't know if this system would be stable or not. Help?
Attachments
Glimra.pak
(1.34 KiB) Downloaded 17 times
scr00076.jpg
scr00079.jpg
 
User avatar
JackDole
Explorer
Posts: 250
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Help with creating Mods and Addons

15 Jan 2017 02:55

Starlight Glimmer,
if the system center is a 'Barycenter', the orbital period must be given. In this case Spaceengine does not calculate this correctly.

I added the orbital periods in your script.
Attachments
Planets.sc
(4.42 KiB) Downloaded 23 times
 
User avatar
Starlight Glimmer
Space Pilot
Posts: 99
Joined: 02 Nov 2016

Help with creating Mods and Addons

15 Jan 2017 06:32

Thanks! 
 
User avatar
Starlight Glimmer
Space Pilot
Posts: 99
Joined: 02 Nov 2016

Help with creating Mods and Addons

21 Jan 2017 07:47

I don't know how to change what the Milky way looks like. I want it to look different than the same boring look I get whenever I leave the galaxy, I've gone into the catalogs and changed it from Sbc to Sa and nothing changed. Help? 
 
User avatar
JackDole
Explorer
Posts: 250
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Help with creating Mods and Addons

23 Jan 2017 11:35

Starlight Glimmer,
If you want to change the appearance of Milky Way, you need to change the model.
scr00011.png

For example:
GalaxyModel    "MilkyWay"
{
    UseForObject    "Milky Way"
    UseForType      "SBb"

    Method      "SpiralGalaxy"
    Position    (0, 0, 0)
    Radius      (1.1, 0.15, 0.07)    // (disk radius, bulge radius, bulge thickness)
    BBoxRes     (8, 8, 8)

    floatLOD    0    // 0 = false
    LODbase     1

    //FrontTexture    "MilkyWay.*"
    //SysTexture      "MilkyWay_sys.*"
    //FrontImage      "MilkyWay_small.*"
    //SideImage       "Sc_side.*"

    FrontTexture    "UGC1813.*"
    SysTexture      "UGC1813_sys.*"
    FrontImage      "UGC1813_small.*"
    SideImage       "Sc_side.*"

    emParticleColor        (1.0, 1.0, 1.0)
    absParticleColor    (0.08, 0.24, 0.48)
    bParticleColor        (1.0, 0.9, 0.7)
    BulgeRadius            (1.0, 1.0, 1.0)

    emDetailR    1.0
    emDetailZ    0.5
    absDetailR   1.5
    absDetailZ   0.5
    bDetailR     1.0
    bDetailZ     1.0

    emParticleDispR     0.3
    emParticleDispZ     0.3
    absParticleDispR    0.3
    absParticleDispZ    0.5
    bParticleDispR      0.3
    bParticleDispZ      0.3

    emParticleSizeCenter    1.2
    emParticleSizeEdge      1.1
    absParticleSizeCenter   1.1
    absParticleSizeEdge     1.2
    bParticleSizeCenter     1.7
    bParticleSizeEdge       1.7

    emParticleMinBrightCenter   0.001
    emParticleMinBrightEdge     0.001
    absParticleMinBrightCenter  0.03
    absParticleMinBrightEdge    0.075
    bParticleMinBrightCenter    0.05
    bParticleMinBrightEdge      0.05

    emParticleBrightnessCenter  0.1
    emParticleBrightnessEdge    0.3
    absParticleBrightnessCenter 8.0
    absParticleBrightnessEdge   5.0
    bParticleBrightnessCenter   0.3
    bParticleBrightnessEdge     0.0
}

MilkyWay.cfg
(1.59 KiB) Downloaded 11 times

The file belongs in 'addons\models\galaxies'.

The original is in the archive 'data\models\galaxies\GalaxiesModels0980.pak' in the file 'default.cfg'.
 
User avatar
DoctorOfSpace
Pioneer
Posts: 528
Joined: 22 Aug 2016
Location: SpaceX Mars Colony
Contact:

Help with creating Mods and Addons

23 Jan 2017 11:54

Should also know that if you do change the model you will change the generation algorithm and you will be unable to share your finds.
CPU: Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor - RAM: G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory - GPU: EVGA GTX 1080 Ti FE 11GB
Quando omni flunkus, moritati
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests