Free planetarium

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 689
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy

Exoplanets news thread

24 Feb 2017 15:08

Unicron, the .pak in OP has correct orbital period, I guess you had the old version?
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 579
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Exoplanets news thread

24 Feb 2017 15:22

Unicron,
the orbital duration of TRAPPIST-1 d is 4.05 days. The orbital duration of 18.202 days refers to the old TRAPPIST-1 version when only 3 planets were known. The data for TRAPPIST-1 d were inaccurate.
 
User avatar
Julian
Astronaut
Astronaut
Posts: 73
Joined: 17 Dec 2016
Location: Bellevue, Washington, USA

Exoplanets news thread

25 Feb 2017 03:12

SpaceEngineer, in your TRAPPIST-1 pak under 0.9.8, TRAPPIST-1 b is an oceania with no clouds. (You can see this in the screenshot kham132 posted on page 2.) Is the lack of clouds unrealistic, and should the script have a cloud layer added only to that planet?
 
User avatar
JackDole
Pioneer
Pioneer
Posts: 579
Joined: 02 Nov 2016
Location: Terra

Exoplanets news thread

25 Feb 2017 04:36

Julian wrote:
Source of the post SpaceEngineer, in your TRAPPIST-1 pak under 0.9.8

Actually, it is for SE version 0.981. The 'PeriodDays' parameter does not exist until 0.981.


By the way, this is the reason that in SE 0.980 as orbital time for TRAPPST-1 d is displayed 18,202 days. The parameter 'PeriodDays' is ignored, and the value is taken from the old script of TRAPPIST-1, that only contains three planets.
 
User avatar
Mosfet
World Builder
World Builder
Posts: 689
Joined: 24 Oct 2016
Location: Italy

Exoplanets news thread

25 Feb 2017 06:22

Didn't noticed, nice catch JackDole.
"Time is illusion. Lunchtime doubly so". Douglas N. Adams
My mods | My specs: Asus x555ub - cpu i5-6200u, ram 4gb, gpu nvidia geforce 940m 2gb vram | IRC freenode.net canale ##SpaceEngineITA
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Author of SpaceEngine
Topic Author
Posts: 459
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

Exoplanets news thread

26 Feb 2017 04:48

I fixed the addon, update link is in the OP. I also confused the planets classes: it's planet а must be oceania, not g, because of its density (3.3 g/cm3). Planet h is too dense to ice world, it must be a desert too. Now classes are:

b - oceania
c - desert
d - terra
e - terra
f - oceania
g - desert
h - desert

Planets d and e are terras to make the addon more fancy, but in reality they are most likely deserts.

Star luminosity is increased 2 times to make temperatures on planets more high, because in SE temperature calculation on planets of cool stars is somewhat inaccurate.
 
User avatar
Julian
Astronaut
Astronaut
Posts: 73
Joined: 17 Dec 2016
Location: Bellevue, Washington, USA

Exoplanets news thread

26 Feb 2017 12:41

Now it's TRAPPIST-1 d that doesn't have any clouds in 0.9.8.
 
User avatar
Teterrimo
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 03 Dec 2016

Exoplanets news thread

27 Feb 2017 03:06

But the apparent magnitude it will be always incorrect, or will be fixed the issue of temperature of the planets?
 
User avatar
Dr. Kaii
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 130
Joined: 26 Nov 2016
Location: Manchester England
Contact:

Exoplanets news thread

27 Feb 2017 10:33

A documentary made using the OP's pak:
 
i7 7700K - 4.7MHz, Inno3D GeForce GTX 1080 HerculeZ Twin X2 8192MB, 32GB DDR4 3000MHz, CV1 + Oculus Touch
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Author of SpaceEngine
Topic Author
Posts: 459
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

Exoplanets news thread

27 Feb 2017 13:35

Wow nice!
There is a last minor error in my addon: mass of the planet h is 0.41, it was copy-pasted from planet d. This is because I made the script by copy-pasting blocks of code... But anyway 0.41 Earth masses is a realistic mass for a planet of 0.75 Earth radii. If removing mass of the planet h from the script, SE generates mass of 0.2 for it, and making it an ice world.
 
User avatar
Salvo
Explorer
Explorer
Posts: 213
Joined: 03 Nov 2016
Location: Veneto, Italy
Contact:

Exoplanets news thread

28 Feb 2017 02:24

Dr. Kaii, I liked it a lot! Actually the direction is not amazing, but still a very nice video.
The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs
 
User avatar
Teterrimo
Observer
Observer
Posts: 14
Joined: 03 Dec 2016

Exoplanets news thread

28 Feb 2017 06:16

Dr. Kaii, Nice video man !
 
User avatar
Xoran
Pioneer
Pioneer
Posts: 378
Joined: 17 Jan 2017
Location: Copenhagen, Denmark

Exoplanets news thread

28 Feb 2017 06:51

Dr. Kaii, well made video :) I really liked it! ;)
Space is too big to understand, so do not try to understand.
 
User avatar
Dr. Kaii
Space Pilot
Space Pilot
Posts: 130
Joined: 26 Nov 2016
Location: Manchester England
Contact:

Exoplanets news thread

28 Feb 2017 08:16

Salvo wrote:
Dr. Kaii, I liked it a lot! Actually the direction is not amazing, but still a very nice video.

Thanks for the feedback, any chance you could give me some tips to improve? This is going to be my main series for a while now :)
Thanks for the kind words guys! 
i7 7700K - 4.7MHz, Inno3D GeForce GTX 1080 HerculeZ Twin X2 8192MB, 32GB DDR4 3000MHz, CV1 + Oculus Touch
 
User avatar
Alienmoon
Observer
Observer
Posts: 1
Joined: 03 Mar 2017
Location: Orilla
Contact:

Exoplanets news thread

03 Mar 2017 04:19

Awesome addon, Thank You
I Want To Believe
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest