Free planetarium

 
User avatar
TheRedstoneHive
Astronaut
Posts: 47
Joined: 02 Mar 2017
Location: TRAPPIST-1
Contact:

TRAPPIST-1

17 Mar 2017 12:09

Gnargenox can I have a link to that page?
 
User avatar
Gnargenox
Explorer
Posts: 263
Joined: 11 Dec 2016
Location: 179° 56′ 39.4″ +0° 2′ 46.2″ @ 7,940 ± 420 pc

TRAPPIST-1

17 Mar 2017 14:28

TheRedstoneHive wrote:
Source of the post can I have a link to that page?

I believe you mean this one?
Trappist-1h by Rod Luger
CPU: AMD FX-8350 8 core processor 4GHz / GPU: GeForce GT 730 @ 1920x1080, 60Hz with 1GB adapter RAM / RAM: Patriot Signature 4GB 1600MHz 240-Pin DDR3 (only 2GB work, don't buy it) / Motherboard: MSI 970 Gaming MS-7693
 
User avatar
TheRedstoneHive
Astronaut
Posts: 47
Joined: 02 Mar 2017
Location: TRAPPIST-1
Contact:

TRAPPIST-1

17 Mar 2017 18:31

Gnargenox I mean the one where you showed a photo of TRAPPIST-1 h's shadow.
 
User avatar
N0B0DY
Astronaut
Posts: 54
Joined: 09 Dec 2016

TRAPPIST-1

22 Mar 2017 06:49

SpaceEngineer wrote:
A new article about the TRAPPIST-1 system. The planet h is completely confirmed now - its orbital period is 18.764 days. Also, rotation period of the star is measured - 3.3 days. All data is added to the updated addon pak. The link in the opening post is updated also.

TRAPPIST-1.pak

Strange thing - I have to reduce the star luminosity back to it original value of 0.000525 (bolometric, not visual). In my 0.98 installation it gives correct temperatures on planets (not accounting for greenhouse and albedo).

I also forced atmosphere and clouds on some planets, so they are looking more realistic.

Rotational axis of the star have some fake values, just to make its equator coincide with orbits of planets, which is very likely. BTW, I found a bug in 0.98 - parameters PoleRA and PoleDec gives incorrect result, probably related with a known bug of wrong orientation of the equatorial grid. So our own Sun has incorrect rotation too. It is fixed for 0.981.

PS: I renamed this thread to TRAPPIST-1, because it is completely about this system. The new exoplanets thread is here.

SpaceEngineer Than You! Only one small prob: After I install the latest update I get this strange error message in console:
► Show Spoiler

Also trappist -1 appears twice in F3 list. ? I delete cahce folder after install.How stupid I am - I now noticed it is a bug of 0.980 and fixed for next release - ignore my post.
Last edited by N0B0DY on 25 Mar 2017 02:12, edited 1 time in total.
 
User avatar
Gnargenox
Explorer
Posts: 263
Joined: 11 Dec 2016
Location: 179° 56′ 39.4″ +0° 2′ 46.2″ @ 7,940 ± 420 pc

TRAPPIST-1

22 Mar 2017 08:29

Sorry I didn't see your second clarifying question TheRedstoneHive
Trappist-1h transit photo on Twitter
I hope I got it right this time for ya!
CPU: AMD FX-8350 8 core processor 4GHz / GPU: GeForce GT 730 @ 1920x1080, 60Hz with 1GB adapter RAM / RAM: Patriot Signature 4GB 1600MHz 240-Pin DDR3 (only 2GB work, don't buy it) / Motherboard: MSI 970 Gaming MS-7693
 
User avatar
TheRedstoneHive
Astronaut
Posts: 47
Joined: 02 Mar 2017
Location: TRAPPIST-1
Contact:

TRAPPIST-1

29 Mar 2017 00:11

Gnargenox yes that is the right one! :D Thank You! :D
 
User avatar
Mudkip909
Observer
Posts: 4
Joined: 01 Apr 2017

TRAPPIST-1

01 Apr 2017 15:17

First, WE NEED TO STOP FINDING NEW PLANETS, NASA!!!! Second, We need to find a way to get there!
 
User avatar
Hornblower
Pioneer
Posts: 430
Joined: 02 Nov 2016
Location: International Space Station
Contact:

TRAPPIST-1

01 Apr 2017 15:21

Mudkip909, NASA isn't to only one finding planets, you know.
"Space is big. Really big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is. I mean, you may think it's a long way down the road to the chemist, but that's just peanuts to space." - Douglas Adams
 
User avatar
Watsisname
Pioneer
Posts: 580
Joined: 06 Sep 2016
Location: Bellingham, WA

TRAPPIST-1

01 Apr 2017 17:14

Not only that, but the reasons for finding the planets have little to do with wanting to go to them.
 
User avatar
TheRedstoneHive
Astronaut
Posts: 47
Joined: 02 Mar 2017
Location: TRAPPIST-1
Contact:

TRAPPIST-1

03 Apr 2017 22:27

I made a planet addon just for TRAPPIST-1 e - It adds onto the TRAPPIST-1 plugin made by SpaceEngineer, and will add on to the TRAPPIST-1 system that will be released in a future update.
Attachments
TRAPPIST-1 e.sc
Download Project
(4.9 KiB) Downloaded 21 times
TRAPPIST-1 e.png
Image of the planet from Space.
 
A-L-E-X
Explorer
Posts: 292
Joined: 06 Mar 2017

TRAPPIST-1

09 Apr 2017 00:47

Watsisname wrote:
Not only that, but the reasons for finding the planets have little to do with wanting to go to them.

I feel like some people don't want to find new planets because it means constantly updating our programs.  It's a pain.  They should just do a mission to detect new planets every 5 years so we don't have to keep updating everything so often :P
 
A-L-E-X
Explorer
Posts: 292
Joined: 06 Mar 2017

TRAPPIST-1

09 Apr 2017 00:49

SpaceEngineer wrote:
A new article about the TRAPPIST-1 system. The planet h is completely confirmed now - its orbital period is 18.764 days. Also, rotation period of the star is measured - 3.3 days. All data is added to the updated addon pak. The link in the opening post is updated also.

TRAPPIST-1.pak

Strange thing - I have to reduce the star luminosity back to it original value of 0.000525 (bolometric, not visual). In my 0.98 installation it gives correct temperatures on planets (not accounting for greenhouse and albedo).

I also forced atmosphere and clouds on some planets, so they are looking more realistic.

Rotational axis of the star have some fake values, just to make its equator coincide with orbits of planets, which is very likely. BTW, I found a bug in 0.98 - parameters PoleRA and PoleDec gives incorrect result, probably related with a known bug of wrong orientation of the equatorial grid. So our own Sun has incorrect rotation too. It is fixed for 0.981.

PS: I renamed this thread to TRAPPIST-1, because it is completely about this system. The new exoplanets thread is here.

Trappist-1 planetary system was already in 0.9.8? I downloaded an add on for it someone sent me, I hope I didn't overwrite anything.

edit- I think this is the same add-on they sent me.
 
User avatar
SpaceEngineer
Author of SpaceEngine
Topic Author
Posts: 293
Joined: 17 May 2016
Location: Saint-Petersburg
Contact:

TRAPPIST-1

09 Apr 2017 13:45

A-L-E-X wrote:
Source of the post Trappist-1 planetary system was already in 0.9.8?

Yes it is, but on the date of 0.98 release, only 3 planets were known in the system.
 
A-L-E-X
Explorer
Posts: 292
Joined: 06 Mar 2017

TRAPPIST-1

09 Apr 2017 18:47

SpaceEngineer wrote:
A-L-E-X wrote:
Source of the post Trappist-1 planetary system was already in 0.9.8?

Yes it is, but on the date of 0.98 release, only 3 planets were known in the system.

I just looked through the .pak I have, it only has 7 planets, does the above update include the "h" planet?  I actually did not even know there was an "h" planet until I read this thread- SE is on the cutting edge! :-)
 
A-L-E-X
Explorer
Posts: 292
Joined: 06 Mar 2017

TRAPPIST-1

09 Apr 2017 18:58

I must have an older version of the .pak
Attachments
Screenshot - 3_18_2017 , 9_26_47 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_29_49 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_35_20 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_39_19 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_41_30 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_44_36 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_24_21 PM.jpg
Screenshot - 3_18_2017 , 9_25_37 PM.jpg

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests